Relatiemanagers Greetje Brinksma en Kars Wierts nemen afscheid en blikken terug

Samenwerking Noord neemt deze zomer afscheid van relatiemanagers Kars Wierts en Greetje Brinksma. Beiden hebben zich de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet om een bijdrage te leveren aan een sterke noordelijke ICT-sector én een bloeiend netwerk. In hun afscheidswoord kijken ze dan ook met veel plezier terug op hun tijd bij Samenwerking Noord.

Greetje Brinksma is inmiddels al gestopt bij Samenwerking Noord én bij haar werkgever RDW. “Op 30 april was mijn laatste werkdag. Ik heb besloten om (vervroegd) met pensioen te gaan, en samen met mijn man te genieten van onze vrije tijd”, zo vertelt ze.

“Mijn periode bij Samenwerking Noord was leuk, afwisselend, interessant en leerzaam”, blikt Greetje terug.  “Ik wil iedereen dan ook graag bedanken ik iedereen voor de leuke contacten en de goede samenwerking.” En uit het oog is niet altijd uit het hart, zo geeft ze aan: “Natuurlijk blijf ik Samenwerking Noord volgen via de social media en de nieuwsbrieven.”

Ook Kars Wierts kijkt terug op een mooie periode: “Op de kop af drie jaar heb ik parttime voor Samenwerking Noord gewerkt. In het begin als relatiemanager voor 3 dagen per week. We hadden toen 35 leden als ik het goed heb. Super leuk werkveld, volop pionieren, ontwikkelen, uitbouwen en steeds meerwaarde zoeken voor deelnemers in het netwerk”, zo somt hij op.

“En ik heb de afgelopen jaren mogen meewerken aan mooie initiatieven.” Als voorbeeld noemt hij het opzetten van het noordelijk Kennisnetwerk Datascience. “Als spinoff van een event dat we met de Gasunie organiseerden.”

Nadat Kars bij een mooie nieuwe klus kreeg bij de Provincie Groningen, bleef er nog één dag per week over voor Samenwerking Noord. “Die heb ik gestoken in het ontwikkelen van het HR en Talentontwikkeling voor de leden van Samenwerking Noord. Ik denk dat daarvoor nu een hele mooie basis ligt om verder met de sectoren op te pakken.”

En ook breder ziet hij een mooie toekomst voor Samenwerking Noord: “We zijn nu drie jaar en ongeveer dertig nieuwe leden verder. Samenwerking Noord heeft nu zo’n 65 leden, de IT sector doet actief mee en we zijn een stichting geworden. Daarbij is er een nieuw ondersteuningsmodel vanuit het kernteam, met fulltimers om zo stabiliteit te kunnen bieden. En daarmee houden de plannen niet op”, zo voorspelt hij.

“Ik wens Sylvia van Tol dan ook heel veel succes en plezier als programmamanager die ook HR en Talentontwikkeling verder oppakt. Zelf ga ik me concentreren op mijn leidinggevende functie bij provincie Groningen en ga ik meer doen met procesbegeleiding en verandertrajecten. En met het doorontwikkelen van mijn eigen muziekstudio vlak boven Groningen. Kortom: genoeg te doen!”