‘RDW Techday moet impuls geven aan omarmen van nieuwe ontwikkelingen’

“Wij willen ICT leuker, sneller, beter en goedkoper maken. Vanuit die gedachte hebben we de eerste RDW Techday op woensdag 14 maart georganiseerd. Ook wilden we de laatste trends laten zien en hopelijk een bron van inspiratie zijn op technologisch gebied voor de bezoekers aan onze conferentie”,  Dat zegt Wiebe Wiersema, die als ICT architect en product owner werkzaam is bij RDW in Groningen. Samen met RDW-collega’s Meta van Houtert, Esmé van der Zijde en Roelof  Luinge was hij initiatiefnemer en organisator van de drukbezochte RDW Techday.

Volgens Wiersema is het ook de bedoeling van de RDW Techday om een impuls te geven aan het omarmen van nieuwe ontwikkelingen. Zo wordt de impact van cloudtechnologie groter en groter, en is het van groot belang ook strategisch na te denken over de betekenis van cloudtechnologie.

Maar volgens Wiebe Wiersema was het de bedoeling van de RDW Techday om niet alleen aandacht te vragen voor de ‘harde technologie’, maar ook voor ‘fun’. “We hebben hier hardcore technologie, maar ook inspiratie-sessies!”, aldus Wiersema.

Toen wij hem spraken was de dag RDW Techday nog in volle gang, maar gezien de grote opkomst en de reacties van de bezoekers leek de conclusie al halverwege de dag te trekken: “Hier komt een vervolg op! Het is goed en belangrijk voor het Noorden dat we hier ook dergelijke conferenties organiseren. Wij denken dat dat voorziet in een behoefte, en het onderstreept hoe belangrijk de IT-sector voor de noordelijke economie is geworden”, zo betoogde Wiersema.