RDW Projectmanager Peter Stok adviseert gemeente

Peter Stok werkt sinds 2003 bij de RDW als projectmanager. Sinds 2 mei is hij, eerst voor een half jaar, voor 12 uur per week ‘buiten de deur’ aan het werk bij de ICT-afdeling van de gemeente Groningen.

“Ongeveer 1.000 inwoners van Meerstad krijgen te maken met een grenscorrectie. Nu wonen ze nog in de gemeente Slochteren, maar gaan over naar de gemeente Groningen. Dat lijkt een simpele operatie, maar heeft wel impact op diverse registraties. Denk bijvoorbeeld aan het GBA en Kadaster. Ik adviseer hierover vanuit mijn ICT-ervaring en inventariseer de impact. Met andere woorden: ik ga op zoek naar en adviseer over zaken die we mogelijk over het hoofd zien.”

Peter is niet helemaal nieuw binnen de gemeente. “Vorig jaar heb ik een advies gegeven over regie en outsourcing van ICT. Een onderwerp dat destijds ook heel erg bij de RDW speelde. Door de contacten die toen zijn gelegd, krijg ik nu de kans om dit project op te pakken. En ik vind het leuk, omdat het voor mij een blanco werkgebied is. Ik ben zelf een betrokken burger, dus snap wel redelijk wat er speelt. En een verbindende rol die ik hierin heb, ligt mij wel.”

Aanraden
“Om tijdelijk ergens anders te werken kan ik iedereen aanraden”, vervolgt Peter, die eerst voor een half jaar bij de gemeente aan de slag gaat. “De wereld is groter dan uitsluitend de RDW. Er valt wat te halen en te brengen. En dat geeft mij wel energie!”

 

Lees meer ervaringsverhalen van medewerkers die tijdelijk ergens anders hebben gewerkt.