Oproep innovatieproject ‘Text Analytics’

Op het AI, Machine learning en RPA event heeft ilionx haar visie en oplossing laten zien op het onderwerp text analytics. Een team van data scientists uit Groningen werkt al enkele jaren aan het ontwikkelen van een slimme service genaamd ITS, Intelligent Text Service.

ITS maakt het mogelijk om grote hoeveelheden ongestructureerde tekst te kunnen doorgronden om gebruikers zowel kwantitatieve als kwalitatieve inzichten te geven in de grote archieven tekst waar ze dagelijks mee werken. Zo haal je nog meer waardevolle informatie uit bestaande teksten. Samen met Samenwerking Noord biedt ilionx een jumpstart in de vorm van een innovatieproject waarbij zowel Samenwerking Noord als ilionx funding inbrengt. Op deze manier probeert ilionx innovatie en samenwerking te stimuleren.

Toepasbaarheid – Wat kan ITS nu al?

  • Samenvatten: Lees snel de rode draad van een document.
  • Categoriseren en metadateren: Het labelen van verwerkte documenten met gedefinieerde categorieën, en daarbij gedefinieerde kenmerken.
  • Bewaartermijn toekennen: Op basis van bepaalde kenmerken en metadateringen kun je automatisch een bewaartermijn toekennen.
  • Sentiment Analyse: Volg de trend van de gemoedtoestand van klanten of patiënten op basis van teksten. Wordt er positief of negatief over mijn organisatie gepost op social media? Bepaal het sentiment van een document.
  • Voice to tekst: Zet een opname van een lange vergadering om naar tekst en ontvang een krachtige samenvatting van deze opname.
  • Relaties aangeven tussen documenten: Gerelateerde documenten vinden is soms erg lastig. ITS maakt het mogelijk om gemakkelijk en snel teksten te vinden die onderlinge samenhang hebben.
  • AVG gevoelige informatie detecteren: Persoonsgegevens worden gedetecteerd, waardoor beter aan de privacyrichtlijnen voldaan kan worden.

Samengevat, er zijn volop mogelijkheden met ITS. Samenwerking Noord leden die met ilionx de enorme mogelijkheden van text analytics verder willen verkennen kunnen contact opnemen met programmamanager Albina Vitochina. Meer informatie over dit projectidee kun je rechtstreeks verkrijgen bij Peter van Ditmarsch van ilionx.