Op visite bij Nexxt (formerly known as ICT-Partners)

SN bezoekt elke maand een van haar leden. Deze maand is dat Nexxt. “What’s Nexxt…?,” of “ Who’s Nexxt…?”, hoor ik u denken. Nexxt.one is sinds afgelopen vrijdag de nieuwe naam van wat voorheen ‘ICT-Partners’ heette. Oprichter en directeur Arjen Visser vertelt ons ten kantore in Paterswolde met trots over de nieuwe weg die hij in is geslagen. Samen met de ICT-vrienden van “Camarate” uit Wognum (N.H.). Een nieuwe organisatie voor een nieuwe tijd, en een volgend toekomstgericht avontuur voor Arjen en zijn ruim dertig medewerkers.

ICT-Partners (vergeet u die naam!) richt zich op dienstverlening rondom ICT-infrastructuur, en heeft zich de afgelopen tijd verder gespecialiseerd op het gebied van werkplek-infrastructuur. De ‘modern workplace’ is het concept dat helemaal past in de (post-)corona-age, dat is aangebroken, waarbij Microsoft 365 het veelgebruikte gereedschap is.

Voor Arjen is ondernemen uitdagend en regelmatig als ‘rijden in de mist’. Aangezien er vaak sprake is van onvoorziene gebeurtenissen, is wendbaarheid wat wordt gevraagd. Al helemaal in het afgelopen jaar. Maar de toekomst met Nexxt ziet hij zonnig tegemoet. Zonder te werken met te dikke jaarplannen en juist met voldoende flexibiliteit om te bewegen.

Arjen was als een van de eerste ICT-dienstverleners betrokken bij Samenwerking Noord, toen het netwerk zich voor hen opende. Hij ziet het samen creëren van noordelijke kracht als een kansenverhaal, waarin hijzelf uit overtuiging energie stopt. In Europese inkoop- en aanbestedingsprocessen gaan interessante opdrachten nog wel eens aan de noordelijke neuzen voorbij. Heel spijtig, aldus Arjen. Juist in het samenspel van noordelijke partners (privaat én publiek) kunnen we elkaar versterken. Door samen op te trekken met andere leden van de ICT-sector, zijn recent al mooie successen geboekt. Dat ziet Arjen als de potentie die Samenwerking Noord kan bieden.

Aan ieder lid vragen we de volgende twee kernvragen vanuit het perspectief van de eigen organisatie te beantwoorden.

1. Wat is de grootste belofte van digitalisering voor Nexxt.one?
Arjen Visser: “Met onze kennis en ervaring helpen we onze opdrachtgevers, om uit de diversiteit aan mogelijkheden, de juiste keuzes te maken en deze succesvol te implementeren en te onderhouden.”

2. Wat is de grootste uitdaging van digitalisering voor Nexxt.one?
Arjen Visser: “Borgen dat we qua inhoudelijke kennis echt voorop blijven lopen en voor de klant in blijven spelen op alle ontwikkelingen in het veld”

 


 Arjen Visser met de oude ICT-Partners vlag die nu naar het museum kan.

 


Het nieuwe bedrijfslogo van Nexxt.one