Op visite bij Get There

SN bezoekt elke maand één van haar leden. Deze maand is dat Get There. Deze IT-Dienstverlener uit Leek begint aan een nieuw hoofdstuk in haar bestaan. Na 22 jaar aan de ontwikkeling van Get There te hebben gewerkt, dragen de drie oprichters van Get There, Auke van der Meulen, Durk Valk en Eric Martens de leiding en het aandeelhouderschap over aan een jongere generatie die uit eigen gelederen komt.Het nieuwe bestuur zal bestaan uit de huidige aandeelhouder Nico Kluin als algemeen directeur, Niels van Bostelen als commercieel directeur en Frank Hoving als de nieuwe technisch directeur. Bij deze wisseling zullen Niels en Frank toetreden als aandeelhouders. Daarnaast treedt ook de NOM, de investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland, toe als aandeelhouder. Zowel de oude als de nieuwe aandeelhouders en bestuurders zijn trots op de gerealiseerde generatiewisseling en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet (zie foto)Get There, opgericht in 1999, is al 22 jaar succesvol in het bedienen van met name de Noord Nederlandse markt met hoogwaardige ICT-dienstverlening waaronder maatwerk-software en data-oplossingen. Daarnaast is Get There sinds 2017 lid van Samenwerking Noord en vertolkt Nico Kluin sindsdien de rol als voorzitter van de sector ICT Dienstverlening.Door de mix van eigenaarschap, deskundigheid en resultaatgerichtheid heeft Get There met veel opdrachtgevers een lange relatie. Op dit moment heeft Get There ruim 100 professionals ingezet bij haar opdrachtgevers in Noord- Nederland. Om haar klanten te kunnen blijven ondersteunen, is Get There voortdurend op zoek naar gepassioneerde IT-professionals.Algemeen directeur Nico Kluin beantwoordt voor ons de beide vragen die we bij elke visite stellen aan onze leden.

1. Wat is de grootste belofte van digitalisering volgens Get There?

Nieuwe technologie en digitalisering zullen steeds meer deel uitmaken van ons dagelijkse leven. De fysieke en digitale werelden zullen steeds meer met elkaar versmelten. Dat merken we nu al in vormen van communicatie met elkaar, of uiteraard VR/Augmented reality in spelvorm. Door het goed toepassen van digitalisering wordt daarmee wat moeilijk is makkelijker, wat veel werk is eenvoudiger of sneller uit te voeren, worden banen leuker en hopelijk brengt het ons allemaal wat meer bij elkaar!

2. Wat is de grootste uitdaging van digitalisering volgens Get There?

IT kunnen gebruiken vraagt veel inzet en kennis van mensen. De jongere generatie is hiermee opgegroeid en ziet dit als ‘normaal’ maar mensen die hier niet van nature mee in aanraking zijn gekomen/geweest meenemen, zal voor de komende 10 tot 20 jaar een forse uitdaging blijven. We mogen hen hierin niet ‘verliezen’.