Omscholingstraject Make IT Work succesvol

Succesvol omscholingstraject Make IT Work levert belangrijke bijdrage aan ICT-arbeidsmarkt in het Noorden
IT Academy Noord-Nederland, opleidingspartner van Samenwerking Noord, start in januari met de achtste editie van het omscholingstraject Make IT Work. Tot dusver heeft het organisaties in Noord-Nederland enthousiaste en bevlogen IT-medewerkers geleverd. Het traject sluit aan bij de behoefte van deze werkgevers en ontwikkelt zich continu door. Binnenkort start de pilot waarbij de cursisten binnen de opleiding al de overstap maken naar Microsoft technologie en hun eindproject in de Cloud zullen opleveren.

Het omscholingstraject Make IT Work is ontwikkeld om enerzijds nieuwe instroom te creëren op de IT-arbeidsmarkt en anderzijds om bedrijven die vacatures hebben te helpen aan gedegen personeel. Door de intensieve omscholing van 5 maanden krijgen cursisten een solide technische basis om succesvol bij de werkgever te starten als bijvoorbeeld junior Software Developer, Technisch Consultant of Software Tester.

Voor de aankomende achtste editie van het omscholingstraject is de werving van werkgevers en kandidaten in volle gang. Het gehele wervings- en selectieproces wordt gefaciliteerd door IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. De matching tussen kandidaat en werkgever, onder de noemer Werkgeversconnect, vindt in de eerst twee weken van december plaats. Het opleidingstraject gaat van start op 31 januari 2022.

Verschillende leden van Samenwerking Noord leveren al een actieve bijdrage aan het omscholingstraject door te participeren als werkgever. De praktijk laat zien dat de cursisten na de opleiding op het juiste niveau aan de slag kunnen bij de werkgever. Dit bewezen concept bevindt zich nu in de fase dat er op inhoud kan worden doorontwikkeld. Met als doel om continu te blijven aansluiten op de behoefte van de verschillende werkgevers.

Doorontwikkelingen binnen Make IT Work
Zo is er een Microsoft-pilot gestart vanuit de wens van aangesloten werkgevers dat kandidaten al binnen de opleiding gericht kennis opdoen van de Microsoft technologie waarmee zij bij hun gaan werken. Binnen Make IT Work leren kandidaten programmeren aan de hand van Java. Het zou voor de organisaties een toegevoegde waarde zijn wanneer kandidaten binnen de opleiding al gericht kennis opdoen van de technologie die bij hen gebruikt wordt. In samenspraak met de werkgevers is deze kennisbehoefte verder onderzocht. Dit heeft geresulteerd in de Microsoft-pilot die op dit moment verweven wordt in de opleiding.

De IT Academy blijft graag met de leden van Samenwerking Noord in gesprek. Over hoe om te gaan met de krapte op de ICT-arbeidsmarkt, wat dat betekent voor de personele planning en wat creatieve manieren zijn om toch kandidaten te werven en talent aan je te verbinden. Maar ook breder: waar ligt behoefte op het gebied van IT-kennis en hoe vertaalt zich dit naar onderwijs? Neem hiervoor gerust contact op met Marion Koops, Projectmanager Make IT Work, via 06 2874 5551 of marion.koops@itacademy.nl