Nieuwe editie IT Academy Colleges over Virtual Reality

Donderdag 22 juni organiseert de IT Academy in samenwerking met het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een college over virtual reality (VR) voor professionals, studenten en werkzoekenden. Van 15.00 – 17.00 uur zal VR expert Frans van Hoesel een college geven over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en de kansen die deze technologie biedt voor het bedrijfsleven. Dit alles vindt plaats in het Reality Center van de RUG, dé plek om VR te ervaren. Na het college is er een borrel om na te praten en te netwerken. 

Virtual Reality

De term Virtual Reality (VR) werd precies 30 jaar geleden wereldkundig gemaakt. Virtual Reality brillen bestaan al decennia, maar pas sinds de lancering van de Oculus Rift lijkt deze technologie de stap naar de mainstream te hebben gemaakt. Waar VR in 2014-2015, na jaren van hoge verwachtingen, op Gartner’s Hype Cycle nog gecategoriseerd werd als een technologie in de zogenaamde Trough of Disillusionment (afnemende interesse door resultaten die niet voldoen aan de verwachtingen van o.a. early adopters) was 2016 het jaar van de Slope of Enlightenment. In andere woorden, een tijdperk met een groeiend aantal applicaties van VR ten gunste van het bedrijfsleven, lanceringen van tweede en derde generatie producten en een toename in investeringen in pilots.

Wat betekent dit voor het bedrijfsleven in Noord-Nederland? Van welke best practices kunnen organisaties die met VR aan de slag willen nu al iets leren? Met deze VR editie van IT Academy colleges hopen wij iedereen in Noord-Nederland die de kracht van deze technologie wil gebruiken voor product-, proces-, of zelfs organisatorische innovaties op weg te helpen.

Reality Center

Het Reality Center is een voor het Noorden unieke faciliteit. De website van de RUG meldt het volgende hierover: “In het hart van de Smitsborg bevindt zich het Reality Center, met daarin de vierzijdige Reality Cube en het 8.5 meter brede cylinder vormige Reality Theater (tevens touchscreen). Het beeld wordt verzorgt door een groot aantal speciale projectoren die worden aangestuurd door het visualisatiecluster bestaande uit krachtige computers met speciale grafische kaarten. Voor presentaties op locatie is er een mobiel 3D-systeem beschikbaar.” U zult als deelnemer van dit college zowel het Reality Theater als de Reality Cube ervaren.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website van de IT Academy.