Nieuwe editie IT Academy colleges over Ethical Hacking

Op 24 april staat alweer de achtste editie van IT Academy colleges gepland. Deze editie staat in het teken van security en ethical hacking. Altijd al willen weten welke technieken hackers in de dagelijkse praktijk toepassen? En wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van security? Deze vragen en meer zullen tijdens dit college beantwoord worden door securityspecialisten Erik Rutkens van Insite Security en Arnoud Warmerdam van Warpnet.

Nergens ter wereld groeit de vraag naar cybersecurityspecialisten zo hard als in Europa. En ook organisaties in Noord-Nederland hebben een tekort aan professionals op dit gebied. Cybersecurity of Computer security is de beveiliging van informatiesystemen om diefstal of schade van hardware, software en informatie te voorkomen. Steeds meer apparaten staan in contact met het internet en hierdoor nemen de beveiligingsrisico’s toe.

Tijdens IT Academy colleges: Ethical Hacking worden de deelnemers op de hoogte gebracht van de actuele stand van zaken op security-gebied. Erik Rutkens van Insite Security gaat in op de trends en ontwikkelingen en de werkzaamheden als (cyber)securityspecialist. Erik is de oprichter en eigenaar van Insite Security en is binnen Insite Security verantwoordelijk voor Strategie & Innovatie. Het tweede deel van het college staat in het teken van ethical hacking. Securityspecialist Arnoud Warmerdam, eigenaar van Warpnet, neemt de aanwezigen mee in de wereld van een ethical hacker. Hij bespreekt de verschillende technieken/ tools die hackers in de dagelijkse praktijk toepassen. In deze technische sessie van Arnoud wordt hij ondersteund door een ervaren ethical hacker van Warpnet. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om praktische vragen te stellen.

Het college is voor professionals, studenten en werkzoekenden en start om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) in hét Kasteel in Groningen.

Programma

14.30 – 15.00 uurInloop met koffie en thee
15.00 – 15.10 uurOpening door IT Academy Noord-Nederland
15.10 – 16.00 uurSpreker: Erik Rutkens (Insite Security)
16:00 – 16.15 uurKorte pauze
16:15 – 17.00 uurSpreker: Arnoud Warmerdam (Warpnet)
17.00 – 17.30 uurAfsluiting & netwerken

 

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden