Nieuw lid Justid zorgt voor cruciale informatie op het juiste moment

De Justitiële Informatiedienst (Justid) is, als agentschap, een onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Vingerafdrukken, informatie over de gezinssituatie, een strafverleden of de geldigheid van een verblijfsvergunning, detentie-informatie voor slachtoffers en burgemeesters wanneer een dader weer vrijkomt. Enkele voorbeelden van informatie die Justid, via haar ICT-voorzieningen, beschikbaar stelt.  

Hoofdfoto: Kennismakingsbezoek in Leeuwarden met v.l.n.r. Marion Koopman, Roel Weustenenk, Fred Hassert, Svetlana Savinskaja en Wijnand Aalderink.  

Roel Weustenenk is als Teamleider BusDevOps lid van het managementteam van Justid en onze contactpersoon binnen Samenwerking Noord. We spraken hem en zijn collega’s Peter Don (directeur Dienstverlening) en Marion Koopman (manager Persoonsinformatie) in Leeuwarden, één van de vestigingen van Justid naast Almelo, Zutphen en Den Haag.  

Roel Weustenenk had als teamleider ons netwerk al een tijdje op de radar. “De collega’s in het team zijn enthousiast over dit lidmaatschap. Innovatieve uitdagingen kunnen we natuurlijk beter aan als we leren van elkaar. We sluiten daarom graag aan bij Samenwerking Noord”. 

Om zijn diensten te kunnen leveren maakt Justid slim gebruik van bestaande technologie en door innovaties en creativiteit te stimuleren. Security en artificiële intelligentie zijn twee van de onderwerpen waar Justid al veel energie in stopt. De informatie waarmee de organisatie werkt is strikt vertrouwelijk en moet met veel zorg worden behandeld: het gaat namelijk over mensen.  

Justid is logischerwijs ondergebracht bij de sector Overheden die inmiddels al ruim 30 leden omvat. Is jouw organisatie ook geïnteresseerd om aan te sluiten? Leg gerust contact met programmamanager Wijnand Aalderink w.aalderink@samenwerkingnoord.nl 0653704821