Nieuw Certified Data Professional Traineeship van start

Samenwerking Noord start vanaf april met haar eigen Certified Data Professional Traineeship. Al onze ledenorganisaties kunnen deelnemen aan dit unieke Noordelijke programma. Met dit nieuwe initiatief hopen we talenten voor het Noorden aan te trekken en te behouden. De vraag naar nieuwe IT-medewerkers is onverminderd groot en datagedreven werken is in al onze ledenorganisaties een sleutelthema. 

Voorzitter van de ledenraad Machiel van der Schaaf is blij dat de stap naar een gezamenlijk traineeship nu wordt gezet: “Vanuit Samenwerking Noord bieden we de trainees die graag in het noorden willen werken, maar nog niet precies weten in welke branche, een unieke kijk op een carrière als data professional. Werken, leren, persoonlijke ontwikkeling en bouwen aan een geweldig netwerk via onze meer dan 90 aangesloten organisaties; daarin zijn we uniek in Nederland!”  

Opleiding in IT-skills en professionele vaardigheden 

Het programma is opgezet in samenwerking met onze opleidingspartner IT Academy Noord-Nederland die de scholingen verzorgt, inclusief een aantal relevante certificeringen. Directeur Robin van den Berg: “Het Samenwerking Noord traineeship biedt deelnemers de kans om kennis te maken met verschillende organisaties in Noord-Nederland en aan de slag te gaan met diverse data projecten. De deelnemers krijgen niet alleen bij de start van het traject een opleiding aangeboden vanuit de IT Academy, maar gedurende de gehele looptijd van het trajecten bieden wij een verdieping van de kennis aan op het gebied van data analyse en data engineering. Wij zorgen ervoor dat de deelnemers leren hoe ze de opgedane kennis in de praktijk kunnen toepassen. Tijdens de opleiding wordt daarnaast veel aandacht besteed aan de professionele skills van de trainees. Voor het noordelijke IT Talent is het traineeship een unieke start van een carrière als data professional.” 

Programma bij meerdere ledenorganisaties en gezamenlijke projecten 

De trainees volgen een speciaal voor hen samengesteld programma en ze draaien drie opeenvolgende perioden van 8 maanden mee bij drie verschillende deelnemende ledenorganisaties. Ook zijn er gemeenschappelijke activiteiten waar de data trainees in contact komen met de trainees uit de eigen programma’s van onze ledenorganisaties. Machiel van der Schaaf:

“Trainees gaan vanaf de start aan de slag met mooie opdrachten en gave projecten. Daarnaast hopen we op frisse blikken, vernieuwende inzichten en een flinke dosis enthousiasme!” 

Contractering en matching 

De trainees krijgen een vast contract bij onze ledenorganisatie YER, die veel ervaring heeft in het opzetten van IT-traineeships. Bob Tenniglo, commercieel manager, is er trots op onderdeel te zijn van dit krachtige samenwerkingsverband. “We bieden de deelnemers een uniek inzicht in verschillende organisaties, met een technische verdieping en relevante werkervaring. We mikken op  een langdurige verbintenis tussen de trainees en het Noorden van Nederland”.  

Ledenorganisaties die interesse hebben om mee te draaien in het programma, kunnen contact opnemen met Ayoub Azzahimi van YER die namens Samenwerking Noord als projectleider verantwoordelijk is voor de contractering van de ledenorganisaties en voor de matching van de talenten.   

Ayoub: De waarde van het traineeship ligt simpelweg in het samenbrengen van talenten die zich in de IT willen ontwikkelen en de Noordelijke ledenorganisaties die op zoek zijn naar goed opgeleid personeel”. 

Meer informatie 

Uitgebreide informatie is te vinden op de speciale pagina over het traineeship.

Geïnteresseerden kunnen rechtstreeks contact opnemen met onze projectleider: 

Ayoub Azzahimi, Projectleider Certified Data Professional Traineeship Samenwerking Noord 

Telefoon 06 51309312 

traineeship@samenwerkingnoord.nl