New Nexus zet nog meer in op duurzame mobiliteit

ICT-bedrijf New Nexus uit Tynaarlo wil zijn medewerkers kennis laten maken met alternatieve vervoersmiddelen voor woon-werkverkeer. In samenwerking met Friesland Lease biedt het zijn werknemers daarom een elektrische speedbike aan. Albert van Holthoon is de eerste medewerker die zijn leaseauto heeft ingeruild voor de snelle en schone fiets en New Nexus hoopt dat anderen zijn voorbeeld zullen volgen.

Begin april konden de medewerkers van het Drentse ICT-bedrijf een proefrit maken op een speedbike, de Stromer ST1 X. We zijn inmiddels twee maand verder en nu al is de eerste leasespeedbike via Friesland Lease een feit. Albert van Holthoon reed de afgelopen vijf jaar een Volvo V60 Plugin diesel, maar heeft deze nu ingeruild voor een leasefiets.

Albert’s eerste week zit er inmiddels op en hij is zeer enthousiast: “s Ochtends fiets ik met maximale trapondersteuning zodat ik niet volledig bezweet op het werk aankom, maar ’s middags zet ik een tandje bij en fiets ik met minimale trapondersteuning. ’s Avonds laad ik mijn fiets op voor de volgende dag, maar zelf voel ik me volledig opgeladen en vol energie. Heel anders dan dat je van de ene stoel in de andere stoel plaatsneemt.”

Pilot Duurzame Mobiliteit
Om meer mensen kennis te laten maken met deze duurzame invulling van woon-werkverkeer, staat de maand juni bij New Nexus ons in het teken van de Pilot Duurzame Mobiliteit. Tijdens deze pilot gaan 14 collega’s gedurende één, twee of vier weken, een speedbike gebruiken voor woon-werkverkeer. Daarnaast parkeren een aantal collega’s hun leaseauto in de maand juni bij de P+R in Haren of Hoogkerk en vervolgen vanaf daar hun weg op een e-bike.

Ook is er een volledig elektrische poolauto beschikbaar zodat iedereen de voordelen van elektrisch rijden kan ervaren. Naast het stimuleren van duurzaamheid, proberen het bedrijf op deze manier een bijdrage te leveren aan het verminderen van de filedruk in Groningen.

Duurzaam, innovatief en vitaal
Elektrisch rijden wordt al jaren gestimuleerd door New Nexus. De helft van de parkeerplaatsen bij het kantoor in Tynaarlo is inmiddels voorzien van een laadpaal en ruim de helft van de leaseauto’s is elektrisch of hybride.

Nu gaat het bedrijf dus nog een stapje verder door een nog schonere manier van vervoer te stimuleren: de elektrische fiets. “Een speedbike of elektrische fiets voor het woon-werkverkeer sluit goed aan bij drie pijlers die wij als organisatie belangrijk vinden: duurzaamheid, vitaliteit en innovatie.”

De speedbikes en elektrische fietsen zijn voor de medewerkers een win-winsituatie, aldus de New Nexus-directie: “Je verplaatst je op een duurzame manier, je krijgt direct je dagelijkse portie beweging, bent sneller ter plekke dan met een gewone fiets en je levert een bijdrage aan het initiatief Groningen Bereikbaar.”