Netwerkevent Kennisgroep InformatieVeiligheid in UMCG: kort maar krachtig

Op maandag 13 november organiseerde Samenwerking Noord met als gastheer Bert Moorlag, Senior Information Security Officer binnen het UMCG, een kort maar krachtig netwerkevent van de kennisgroep InformatieVeiligheid. Het was goed om een behoorlijk aantal (C)ISO’s van verschillende organisaties weer eens bij elkaar te hebben.

Namens de RDW verzorgde Gert Maneschijn een presentatie en ook de AIVD hield een voordracht. Vanwege de veiligheidsrisico’s is het niet mogelijk de naam van de spreker en foto’s van de presentatie te delen, maar het was voor de aanwezigen erg interessant om een klein tipje van de sluier opgelicht te krijgen en meer te weten te komen over waar de AIVD voor is en staat.

Gert Maneschijn is Chief Security Officer bij de RDW. Hij zette in een helder verhaal uiteen hoe binnen de RDW op een zo veilige mogelijke manier wordt gewerkt. Onderwerpen als ‘Wie mag wat?’, het gebruik van SAP als authentieke bron, het gebruik van regenboogtabellen en de veiligheid van sterke wachtwoorden kwamen ter sprake, waarbij Maneschijn de deelnemers uitnodigde om met hem contact op te nemen, mochten ze meer informatie willen. En precies daarvoor is een event als dit bedoeld: het delen van kennis.

De deelnemers vonden het een prima initiatief, het was niet alleen informatief maar ook ontspannen. En er zijn inmiddels al weer genoeg onderwerpen aangedragen voor een volgend event.

Ben je ook werkzaam in de informatieveiligheid en ben je geïnteresseerd in deze kennisgroep? Stuur dan voor meer informatie een mail naar info@samenwerkingnoord.nl.