Mbo’ers op de IT-arbeidsmarkt: vervolgonderzoek van start

Vier student consultants van de RUG doen de komende maanden onderzoek naar het potentieel van MBO-studenten en afgestudeerden op de noordelijke IT-arbeidsmarkt. Zij zullen dit uitvoeren bij drie van onze ledenorganisaties, te weten Ilionx, IBM en DICTU. Dit als follow up op het eerdere onderzoek dat we vanuit Samenwerking Noord hebben laten uitvoeren. Hieruit bleek dat er wel degelijk mogelijkheden kunnen zijn, de nieuwe groep zal dieper in de praktijk duiken om de concrete kansen te kunnen aanboren.

De studenten zijn alle vier afkomstig van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, drie van hen studeren Strategic Innovation Management, de vierde Change Management. Ze zullen in het kader van het onderzoek de deelnemende organisaties onder de loep nemen en daarnaast ook in gesprek gaan met de collega’s van SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven https://www.s-bb.nl/ en met de noordelijke MBO-instellingen, die alle bij Samenwerking Noord zijn aangesloten. In februari zullen de consultants hun onderzoeks- en adviesrapport opleveren. Zij zullen gericht onderzoeken op welke manier MBO-afgestudeerden hun weg zouden kunnen vinden op de Noordelijke arbeidsmarkt.

Foto: Student consultants Myrthe Smit, Bente van der Leij en Maurits Boukes (eerste rij, v.l.n.r.) met hun opdrachtgever Wijnand Aalderink en begeleider Bas Baalmans. Lieuwe de Boer ontbreekt op deze foto.