Ons nieuwe interactieplatform MijnSN is gelanceerd! Log in als lid en ontdek het nu!

Managementscholing Digitale Transformatie een succes: editie 2 in oktober

Dit voorjaar heeft een groep van Noordelijke managers deelgenomen aan de eerste editie van “De toekomstformule voor Digitale Transformatie”. Op 13 juni was alweer hun laatste bijeenkomst in Hotel Prinsenhof in Groningen. In een zevental masterclasses met gerenommeerde sprekers kregen de deelnemers veel inspiratie om de eigen rol in hun organisaties op een nieuwe manier te vervullen. Ze toonden zich zeer tevreden over de inhoud en de kans om samen te leren en ervaringen uit te wisselen.

Hoofdfoto: De uitwisseling stond steeds centraal bij De Toekomstformule voor Digitale Transformatie”

Rogier van der Wee, Unitmanager Online Diensten en Informatie, ontdekte dat bij zijn werkgever RDW niet zozeer een allesomvattende digitale transformatie aan de orde is, met nieuwe bedrijfsprocessen, maar veeleer een digitale transitie die betrekking heeft op de huidige werkwijze. “De overheid moet de continuïteit van de dienstverlening blijven borgen en mag niet onderuitgaan. We kunnen geen grote risico’s nemen zoals een ondernemer dat misschien wel zou kunnen”. Met name de masterclass van Peter van der Mark over het belang van een systemische aanpak sprak hem sterk aan.

De leergang heeft Gina Kuipers van de gemeente Noardeast-Fryslân een veel breder beeld gegeven van alles wat bij een digitale transformatie voor de gemeente aan de orde is. “Onlangs stapte ik vanuit mijn vorige baan als informatiemanager in een nieuwe rol als adviseur. Daarbij is het strategische element veel belangrijker. Daarom was dit voor mij het perfecte moment om mee te doen”. Deelname aan de scholing heeft Gina geholpen om eerst te werken aan de optimalisatie van bestaande processen en pas daarna aan het grotere verhaal.

Jan Wietsma, eigenaar van MKB-kredietcoach presenteerde zijn onderzoek tijdens de slotbijeenkomst

Deelnemer Jan Aalberts, programmadirecteur Wendbaar Onderwijs van Firda is enthousiast over de dialoog met de groep, maar ook over het werken aan de eigen case, die hij tijdens de laatste bijeenkomst presenteerde. Voor hem was dit een mooie rode draad door de weken heen. “Het is mijn rol om voor onze gefuseerde onderwijsinstelling een nieuwe strategie op te stellen voor hoe we met AI om willen gaan, waarbij naast het College van Bestuur ook de Raad van Toezicht betrokken is”.  Juist het werken met andere noordelijke collega’s sprak hem aan, omdat het zijn netwerk versterkt in de regio.  

De leergang is opgezet in een coproductie van University of Groningen Business School (UGBS) en de IT Academy Noord Nederland. Vanuit Samenwerking Noord is de behoefte in kaart gebracht en zijn ook verschillende deelnemers en sprekers geworven. De beide docenten Thijs Broekhuizen en Bart Jan Hoekman zijn positief verrast over het niveau en de betrokkenheid van de deelnemers. Ze zien het ook als een mooi voorbeeld van samenwerking tussen HBO en Universiteit.  

De visualisatie van processen, helpt bij het maken van gefundeerde keuzes

Vanaf oktober start een nieuwe groep volgens het beproefde recept. Deze leergang laat zien dat we in het Noorden ook op managementniveau IT-scholingen van de hoogste kwaliteit bieden.  

De eerste aanmeldingen voor de nieuwe editie zijn alweer binnengekomen via de website van de IT Academy Noord Nederland

Deelnemers en docenten vieren het succes van de leergang