Ledengroep Samenwerking Noord op 7 juni te gast bij Baxbier

Samenwerking Noord organiseert op 7 juni een ledengroepbijeenkomst bij bierbrouwerij Baxbier in Groningen. Op het programma staat onder meer een interactieve lezing/workshop door Cyber Security-expert Anouk Vos. Zij geeft leiding aan het Cyber Team van Policy Research Corporation en is oprichtster van Women in Cyber Security, een wereldwijd netwerk van (meer dan 800) vrouwen die zich vrijwillig inzetten om de wereld digitaal veiliger te maken.

Vos valt op door haar verfrissende en brutale blik in het cyber debat. In haar interactieve lezingen geeft Anouk haar prikkelende visie op de cyberdreigingen van de toekomst. Met aansprekende voorbeelden zet zij uiteen hoe traditionele machtsposities van bedrijven en overheden worden overvallen door ontwikkelingen op het internet. Zij verkent oplossingen als cyberwapens en cyberdiplomatie en stimuleert haar publiek te denken als een hacker.

Na de keynote van Anouk Vos krijgen de aanwezigen een rondleiding door de Baxbier-brouwerij. Aansluitend kunnen de liefhebbers meedoen aan een proeverij van drie verschillende bieren en is er volop gelegenheid tot netwerken.

Programma

16.30 uur – Inloop

17.00 uur – Opening en een woord van welkom door Fred Hassert, voorzitter van Samenwerking Noord

17.05 uur – Interactieve lezing/workshop door Anouk Vos

+/- 18.10 uur – Wethouder Joost van Keulen over het belang van de IT ontwikkelingen cq digitalisering voor de regio Noord-Nederland

Aansluitend op de toespraak van Joost van Keulen vindt een rondleiding plaats inclusief een proeverij van drie bieren en gelegenheid om te netwerken

19.30 uur – Afsluiting

Aanmelden voor de ledengroepbijeenkomst kan door een mail te sturen aan Samenwerking Noord-secretaris Harold van Emst: h.vanemst@samenwerkingnoord.nl.