Koningsdag 2018 winnaar prestigieuze Bea World Festival Award

De viering van Koningsdag 2018 in Groningen heeft op vrijdag 23 november tijdens het Bea World Festival in Coimbra, Portugal de prestigieuze Gouden Olifant gewonnen. Deze internationale prijs wordt jaarlijks toegekend aan het evenement met de beste communicatie, marketing en live-registratie wereldwijd. Gemeentelijk projectleider Koningsdag Kees van der Helm was aanwezig bij de uitreiking van de prijs en reageerde blij verrast: “Dit had ik nooit verwacht! We zaten in een zware categorie met events als de opening van de wereldkampioenschappen voetbal in Moskou, de uitzending over de dertiende landstitel van Real Madrid, de opening van de Universiade in Taipei en de opening van de nationale bibliotheek van Qatar.”

“De route door de stad, de sfeer, het verhaal dat werd verteld”, zo somt Van der Helm een aantal redenen voor de uitverkiezing op. “Maar vooral omdat Willem Alexander en Máxima en de rest van de koninklijke familie zo dichtbij de mensen kwamen die langs de route stonden. Aanraakbaar dichtbij. Dat is uniek in grote delen van de wereld en het heeft grote indruk gemaakt.”

De trotse projectleider trekt de vergelijking met de andere genomineerde events: “Als je kijkt naar bijvoorbeeld de opening van het WK voetbal, waar Poetin op grote afstand op de tribune zat, of de opening van de Nationale bibliotheek van Qatar waarbij de emir van dat land omgeven werd door hoogwaardigheidsbekleders. Tsja, dan doen wij het toch nog niet zo gek bij ons.”

Inzending
De inzending voor de prijs werd gedaan in samenwerking met bureau Xsaga, die met de gemeente, provincie Groningen en de Oranjevereniging het programma van het bezoek van de Koninklijke familie heeft vormgegeven.

Meer informatie over de Best Event Awards: www.beaworldfestival.com