Kennismaking met Eurofins Cyber Security (voorheen Qbit)

Afgelopen week was de kennismaking met de nieuwe contactpersoon Wouter van Rooij (Operations manager), en tegelijkertijd met de organisatie Eurofins Cyber Security.

Eurofins Cyber Security is een nieuwe naam in de markt, maar een oude bekende in het noorden van Nederland. Zij zijn ontstaan vanuit een fusie tussen Insite Security in Groningen en ITsec in Haarlem, waarbij met Qbit als tussennaam nu definitief onderdeel is van de Eurofins groep.

Met Nederlandse vestigingen in zowel Groningen als Haarlem werkt Eurofins Cyber Security dagelijks aan een veiligere samenleving. Door zowel commerciële organisaties als ook maatschappelijke organisaties te ondersteunen bij vraagstukken op het gebied van digitale veiligheid maken zij door middel van vele projecten een impact op de gehele samenleving.

Binnen Samenwerking Noord is het doel om, met hun Groningse roots, een bijdrage te leveren aan het verbinden van enerzijds mensen en anderzijds kennis tussen de leden. Zoals we ook in de huidige pandemie zien is veiligheid, en ook digitale veiligheid, niet alleen een individuele taak, maar zeker ook een gezamenlijke.