Kennisgroep Lean-Agile van start

Samenwerking Noord heeft een nieuwe kennisgroep gericht op Lean-Agile. Deze is spontaan ontstaan naar aanleiding van het Agile Congres dat in september 2015 tijdens de Holland WebWeek werd georganiseerd.

Actueel
Veel organisaties die bij Samenwerking Noord zijn aangesloten hebben te maken met dezelfde problematiek. Eén daarvan is de vraag hoe organisaties in een snel veranderende omgeving flexibel kunnen blijven. Deze kennisgroep is dan ook zeer actief en behandelt een aantal actuele kwesties, zoals bijvoorbeeld de vraag hoe het projectmanagement van de toekomst eruit ziet en wat de effecten van agile werken zijn op HR gebied.

Effect op HR
Een nieuwe manier van werken in teams heeft directe gevolgen voor de mensen daarin. Teamleden zijn niet meer uitsluitend met een (opgedragen) opdracht binnen het vakgebied bezig, maar zijn daarnaast steeds vaker als collectief samen aan opdrachten aan het werken. Dit betekent dat dit soms ook over vakgrenzen heen gaat, waardoor teamleden steeds meer een zogenaamde T-shaped professional worden.  Dit kan een weerslag hebben op de competenties die gevraagd worden en de manier waarop het functiehuis ingericht is.

Activiteiten
Deelnemers aan de Kennisgroep zijn op dit moment DUO, CJIB, RDW en UMCG. Vanuit deze partijen vindt regelmatig overleg plaats om kennis en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast is de Kennisgroep inmiddels een intervisiegroep gestart en heeft het de ambitie om opnieuw een congres over dit thema te organiseren.

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze kennisgroep of je aansluiten? Neem dan contact op met Gert-Jan Ridder, telefoon 06-53467872 of per mail: gjridder@rdw.nl.

Ben je met name geinteresseerd in de HR component van Agile werken? Sluit dan aan bij de kennisgroep HR. Voor interesse om aan te sluiten of wil meer informatie kun je contact opnemen met Anouk Westendorp: awestendorp@rdw.nl of 06-15569139.