IT Academy, theFactor.e en Centric Assen genomineerd voor Computable Award

De IT Academy in Groningen is samen met de bedrijven theFactor.e en Centric Assen genomineerd voor een Computable Award 2016. Het toonaangevende ICT-vaktijdschrift Computable reikt deze prijzen jaarlijks uit aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden binnen de wereld van de IT.

De IT Academy, het Groningse theFactor.e en Centric uit Assen zijn genomineerd voor het ontwikkelen van ‘House of Developers’, een gratis, twaalf weken durende opleiding met baangarantie voor talentvolle studenten van de Hanzehogeschool. In korte tijd worden zij klaargestoomd als junior developer voor het zogenaamde Sitecore-platform.

Sitecore is een wereldwijd veelgebruikt platform dat sterk in ontwikkeling is. Voor een goede implementatie zijn specialisten nodig, maar volgens de initiatiefnemers ontbreekt het daar momenteel teveel aan, met name in het Noorden. Daarom is besloten zelf maar een opleidingstraject vorm te gaan geven.

“Goede programmeurs zijn schaars. Daarover praten we al geruime tijd en nu wilden we er ook écht iets aan doen”, aldus Marco de Jong, directeur van theFactor.e, bij de lancering van ‘House of Developers’. De samenwerkende bedrijven richtten daarom in korte tijd een opleidingsprogramma in. Ook zetten ze een wervingscampagne op. “Het is alles bij elkaar genomen een flinke investering, maar die doen we heel bewust. En we helpen niet alleen onszelf en Centric hiermee; een constructie als deze kan voor elk techbedrijf in het Noorden waardevol zijn. Investeren in de kennis en kunde van jonge mensen is sowieso zinvoller dan alleen investeren in ‘plat werven’.”

Computable Awards
De Computable Awards worden uitgereikt in 19 categorieën. ‘House of Developers’ is genomineerd in de categorie ‘Beste ict-opleider’. Het neemt het daarin op tegen The Analytics Academy van de Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Data Science (ADS) en Ortec, B. Startup School Amsterdam (BSSA), Data Academie van DDMA, een combinatie van Fontys Hogescholen en de ROC’s Summa College, Onderwijsgroep Tilburg, ROC Ter AA en Gilde Opleidingen, Global Knowledge, Hogeschool E3, Hogeschool Novi, Hogeschool Utrecht en het duo Quint Wellington Redwood en UWV.

Stemmen kan vanaf 13 juni op de website van Computable.