IT Academy start in april met nieuwe leergang ‘Blockchain basics’

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, start op 9 april de eerste editie van de leergang Blockchain basics. Deze driedaagse leergang is speciaal ontwikkeld voor iedere professional die meer kennis wil hebben van de toepassingsmogelijkheden van blockchain en wil weten of blockchain interessant is voor de eigen organisatie. Met de leergang speelt de IT Academy in op de groeiende vraag binnen organisaties naar kennis over blockchain.

Blockchain wordt gezien als een van de meest disruptieve innovaties van de afgelopen jaren. Blockchain is de technologie die onder andere Bitcoin mogelijk maakt en ervoor zorgt dat de essentiële functies van de ‘vertrouwde derde partij’(trusted third party) volledig geautomatiseerd zijn via het internet. De leergang Blockchain basics is een oriëntatie op de blockchain, waarin twee grote applicatiegebieden worden behandeld: crypto-munten en digitale overeenkomsten. Ook komen modellering, gebruik van een blockchain, de basisconcepten, de koppeling van bedrijfskundige analyse aan het inzetten van een blockchain en de wet-en regelgeving aan de orde.

De IT Academy merkt dat de vraag naar Blockchain binnen organisaties toeneemt. Ook na de grote belangstelling van IT Academy colleges: Blockchain op 19 december, waar ruim 80 professionals, studenten en werkzoekenden aanwezig waren. Om op deze vraag in te spelen heeft de IT Academy de leergang Blockchain toegevoegd aan haar aanbod. Voor de leergang wordt gebruik gemaakt van het lesmateriaal van de Blockchain Kennis Stichting (BKS). De leergang bestaat uit een introductiedag en twee verdiepingsdagen.

Meer informatie over de onderwerpen en het programma van de leergang Blockchain basics? Klik dan hier.