IT Academy besteedt volop aandacht aan Agile

Elke organisatie wil tegenwoordig agile zijn; snel reageren op een snel veranderende wereld. Maar wat houdt de Agile-methodiek nu precies in? Hoe vertaalt het zich in de praktijk? Waar begin je en hoe zorg je ervoor dat je je organisatie mee krijgt? De IT Academy in Groningen biedt op verschillende manieren theoretische én praktische handvatten om Agile toe te passen. Zo start volgend jaar een 6-daagse leergang Agile en staat op 6 december een Workshop Agile op het programma. Daarnaast zijn twee docenten van de IT Academy aanwezig op het door Samenwerking Noord georganiseerde Agile Congres tijdens Let’s Gro.

Leergang
Op 18 januari 2017 start IT Academy Noord-Nederland de 6-daagse leergang Agile waarmee professionals van noordelijke bedrijven en overheden alles over de agile methode kunnen leren. Tijdens deze leergang krijgen deelnemers een stevige introductie in de Agile-methodiek en passeren hieraan gekoppelde methodes en technieken zoals Scrum, DevOps, Lean Startup en geautomatiseerd testen de revue.

Agile congres
Wie alvast kennis wil maken met de docenten uit de leergang, kan dat doen op 11 november. Tijdens het Let’s Gro festival organiseert Samenwerking Noord het zogenaamde Agile congres waar kerndocenten Jan Salvador van der Ven en Sandra Warmolts bij de IT Academy-stand aanwezig zullen zijn om meer te vertellen over de Leergang Agile.

Het congres is gratis toegankelijk voor medewerkers van de bij Samenwerking Noord aangesloten partijen.

IT Academy Topcollege
Wil je nog meer weten over Agile, maar vind je de start van de leergang volgend jaar nog wat ver weg? Dan kun je op 6 december ook aanschuiven bij het eerste ‘IT Academy Topcollege’. Tijdens een drie uur durende workshop komen alle aspecten van de Agile-methodiek aan bod. Na een korte introductie gaan de deelnemers in groepen uitzoeken wat bepaalde termen in Agile betekenen. Zo heb je aan het einde van de middag een duidelijk beeld van wat wel en niet bij Agile hoort.

Voor meer informatie over de zesdaagse leergang, kijk je op de website van de IT Academy. Daar is ook een aanmeldingsformulier te vinden voor de Agile workshop op 6 december.