Computable nomineert IT Academy Noord-Nederland voor titel ‘ICT-opleider van het jaar’

Het toonaangevende ICT-vakblad Computable heeft de IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen en partner van Samenwerking Noord, genomineerd voor de Computable Awards 2017. De opleiding Data Science is voor de algemene jury van de Computable Awards reden om de IT Academy als ICT-opleider van het jaar te nomineren. Stemmen kan nog tot en met 8 oktober.

Professionals die de kracht van big data willen leren kunnen bij de IT Academy starten met de opleiding Data Science in Groningen. In maart 2017 is deze opleiding voor de derde keer van start gegaan. De opleiding is toonaangevend voor data science-onderwijs in Nederland, dankzij een unieke samenwerking tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Zo wordt het curriculum ontwikkeld en verzorgd door docenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, aangevuld en versterkt door experts van andere kennisinstellingen en bedrijven. De ontwikkeling van de inhoud is volledig vraaggestuurd vanuit het bedrijfsleven. In maart 2018 start de volgende editie.

Computable Awards
Bij de Computable Awards bepaalt publieksstemming voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt. Op 31 oktober vindt de uitreiking plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. De IT Academy wil deze titel dan graag met trots meenemen naar Groningen. De volledige onderbouwing van de algemene jury van de Computable Awards 2017 is hier te lezen.

IT Academy
IT Academy Noord-Nederland zet zich in voor een hoogwaardig en gezonde ICT-arbeidsmarkt in Noord-Nederland en opereert vanuit de Zernike Campus in Groningen. Ook vanuit andere regio’s volgen bedrijven en overheden opleidingen bij de IT Academy. De IT Academy is onderdeel van Hanzehogeschool Groningen en wordt mede mogelijk gemaakt door Rijksuniversiteit Groningen, Provincie en Gemeente Groningen en Samenwerking Noord.

Stemmen kan hier!