IT Academy biedt vijfdaagse training tot Certified Agile Tester (ISQI) aan

Op verzoek van een aantal organisaties in Noord-Nederland organiseert de IT Academy op 9 februari 2018 de vijfdaagse Certified Agile Tester (CAT) training . Onder leiding van een gecertificeerde en geaccrediteerde trainer worden professionals opgeleid tot International Software Quality Institute (ISQI) Certified Agile Tester.

Steeds meer organisaties werken volledig agile. Dit betekent vaak dat software wordt ontwikkeld in DevOps teams. Deze agile aanpak heeft veel impact op het werk en de rol van de tester. ISQI heeft daarom de nieuwe certificering en training CAT ontwikkeld. Deze training is opgezet voor software testers die werken in een agile omgeving. Daarnaast is deze training geschikt voor professionals die geïnteresseerd zijn in testactiviteiten binnen Agile, denk hierbij aan projectmanagers of ontwikkelaars. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij beschikken over een basiskennis van een gestructureerde testmethode en ervaring hebben met testen.

Tijdens de vijfdaagse CAT-training wordt er dieper ingegaan op de principes van agile softwareontwikkeling, de verschillen tussen testen in een agile aanpak en niet-agile aanpak, de rol van een tester in een agile team en de uitdagingen niet-test gerelateerde activiteiten in een agile team. Ook komen tijdens de training de softskills nadrukkelijk aan de orde. Op de laatste dag maken de deelnemers het CAT-examen. Na het succesvol afsluiten van de training en het examen ontvangen zij het internationale erkende certificaat CAT.

De training kenmerkt zich door de praktische oefeningen, sterke theoretische basis, het behandelen van softskills en een hands-on benadering. Dit traject wordt gegeven door een gecertificeerde en geaccrediteerde trainer. Na afloop van de training ben je opgeleid tot ISQI (International Software Quality Institute) Certified Agile Tester.

Tijdens het traject wordt gewerkt met het officiële Engelstalige ISQI trainingsmateriaal. Het examen kan ook in het Nederlands worden gemaakt. De deelnemers dienen zelf te beschikken over een laptop.

Programma

Dag 1 (9 februari 2018) – Methods and Processes
Introduction, Daily Scrum, Problems with Traditional, Agile Manifesto & Principles, Agile Methods, Agile Process Option, Roles, Intro to Agile Exercise.

Dag 2 (12 februari 2018) – Planning
Requirements & specifications, Iteration, Release Planning, Task Board, Test Strategy, Estimation, Iteration Planning, Burndown Charts, Sprint Practice exercises.

Dag 3 (13 februari 2018) – Testing
Continuous Integration, Version Management, Pairing, Acceptance Criteria, Regression Testing, Defect Management, Testing Exercises

Dag 4 (14 februari 2018) – Teams
Test Automation, Non-functional Testing, Debt Technical Testing, TDD, Teams, Agile For Large Projects, Summery Testing Exercises.

Dag 5 (16 februari 2018) – Examination
Consisting of a practical, theoretical and soft skills assessment.

Klik hier voor meer informatie