Hanzehogeschool en Noorderpoort ontwikkelen gezamenlijk nieuwe IT-opleidingen

Op 2 juli tekenden het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool Groningen en ROC Noorderpoort een overeenkomst voor een samenwerking tussen IT Academy Noord-Nederland en Kasteel.gro. Hierin komen beide partijen overeen dat ze intensief zullen gaan samenwerken in de ontwikkeling van een nieuw ICT-opleidingsaanbod op niveau 5, het opleidingsniveau tussen MBO en HBO. Zo moet een betere doorstroom van studenten en doorlopende leerlijnen tussen het mbo- en hbo-onderwijs ontstaan. 

De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend door Trijnie Faber, Dean van het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool Groningen, en Wim van de Pol, lid College van Bestuur van ROC Noorderpoort. Daarmee trappen zij een onderzoek naar de opleidingsbehoefte van IT-organisaties af, dat zal worden uitgevoerd samen met de aangesloten partners van Kasteel.gro. Naar aanleiding van de resultaten van dit onderzoek zal de IT Academy nieuwe leergangen gaan ontwikkelen die de doorstroom tussen het mbo- en het hbo-onderwijs verbeteren. Daarnaast wordt ook gekeken naar de mogelijkheden om het omscholingstraject Make IT Work, van de IT Academy, aan te bieden op niveau 5.

“Als IT Academy willen wij trajecten aanbieden van mbo- tot en met masterniveau”, zo zegt Robin van den Berg,  directeur van de IT Academy Noord-Nederland in een reactie op het goede nieuws. “De samenwerking met Kasteel.gro is een mooie gelegenheid om in contact te komen met mbo-studenten en alumni die hun IT-kennis willen vergroten.”

Naast het ontwikkelen van nieuwe trajecten, wordt Kasteel.gro ook een van de nieuwe opleidingslocaties van de IT Academy Noord-Nederland. Het Kasteel kent alle faciliteiten die nodig zijn voor het verzorgen van modern en hoogstaand onderwijs. Vanaf september worden de eerste opleidingstrajecten van de IT Academy daarom verzorgd op de nieuwe locatie.