Hackathon in Emmen rond thema ‘circulaire economie’

Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober (vooruitlopend op de dag van de duurzaamheid op 10 oktober) vindt op de locatie van Area Reiniging in Emmen een hackathon plaats rond het thema ‘circulaire economie’. Tien teams van vijf personen gaan dan 30 uur aan de slag om tot innovatieve technologische oplossingen te komen die kunnen bijdragen aan een meer duurzame economie, waarin het hergebruik van grondstoffen een grote rol speelt.

De hackathon start op 8 oktober om 11.00 uur en gaat in één ruk door tot 17.00 uur de volgende dag. Vervolgens zal een deskundige jury beoordelen welk team het beste idee en de beste uitwerking heeft neergezet. De organisatie zorgt voor voldoende eten en drinken en in één van de hallen van Area Reiniging wordt een overdekt tentenkamp ingericht voor deelnemers die tussendoor een powernap willen doen.

Het principe van Circulaire Economie is de ultieme vorm van duurzaamheid omdat producten en grondstoffen hierbij vrijwel volledig worden hergebruikt. De subthema’s waarbinnen de deelnemers use cases krijgen om op te lossen zijn: ‘circulair wonen’, ‘circulair werken’, ‘circulair leven’, ‘circulair consumeren’ en ‘van afval naar grondstof’.

“Zet creatieve mensen met elkaar in één ruimte met een beetje tijdsdruk en ze zullen, niet gehinderd door allerlei regelgeving en bureaucratie, met allerlei mooie oplossingen op de proppen komen waar misschien niemand nog aan gedacht heeft”, aldus Adri Wischmann, die medeverantwoordelijk is voor de organisatie van de hackathon.

Alfride Groenewold, directeur van Area, verleent graag haar medewerking aan het evenement. “Er valt veel te innoveren en te transformeren op het gebied van hergebruik van waardevolle grondstoffen. Mensen moeten wakker worden en in beweging komen voor een beter milieu en een betere toekomst.”

De hackathon is een initiatief van Growing Workplace en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Emmen, Area Reiniging NV, IoT Nederland, Drentea, Virol, Stenden en diverse anderen.

Voor meer informatie en om je in te schrijven, ga naar www.whatthehackathon.nl.