H4ck Energy: energie-hackathon op Zernike Campus

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 oktober vindt in Groningen H4ck Energy (Hack for Energy) plaats, een hackathon over energietransitie. De locatie van de door ENGIE Nederland en de Energy Academy Europe georganiseerde hackathon is de Energy Barn, de duurzame evenementenlocatie op de Zernike Campus in Groningen.

Tijdens de hackathon werken IT-ontwikkelaars, programmeurs en grafisch ontwerpers aan software- of hardware-projecten die kunnen helpen bij de transitie naar een duurzame energievoorziening. De deelnemers werken aan een stuk door, dag en nacht. Eten, drinken en slaapplaatsen zijn beschikbaar op de locatie. Hackers uit heel Europa kunnen zich opgeven om mee te strijden voor de te winnen geldprijzen.

Big data, blokchain, the-internet-of-things: alles komt op 14, 15 en 15 oktober samen in de Energy Barn. IBM stelt zijn nieuwste software op onder meer het gebied van ‘cognitive computing’ beschikbaar en zorgt daarnaast voor de nodige begeleiding.

De winnaars worden na afloop van de hackathon bekendgemaakt tijdens een award ceremony in het naastgelegen Energy Transition Center (EnTranCe). Ter afsluiting van het weekend vindt daar ook een slotfeest plaats.

H4ck Energy wordt ondersteund door zowel de gemeente als de provincie Groningen en de Hackitarians Foundation.

Inschrijven voor de hackathon kan op www.h4ckenergy.com.