Groningse VoIPGRID is snelst groeiende bedrijf van Nederland

De Groningse cloud based telecomprovider VoIPGRID is het snelst groeiende bedrijf van Nederland. Het bedrijf van internetondernemer Mark Vletter werd tijdens de Grande Finale van de FD Gazellen op 29 november in de Hermitage in Amsterdam uitgeroepen tot de algehele nummer één van de jaarlijkse lijst met snelst groeiende ondernemingen.

VoIPGRID liet de concurrentie achter zich met een omzetgroei van liefst 1673 procent. Ondernemingen worden benoemd tot FD Gazelle wanneer zij een omzetgroei van minimaal 20 procent over een periode van drie jaar weten te realiseren.

In de landelijke lijst van snelste groeiers bleef VoIPGRID FMJ-NW uit Amsterdam (1598 procent) en NFP Groep uit Heerenveen (1078 procent) voor. In de top 100 van snelste groeiers staan nog meer bedrijven uit de stad Groningen. Ook Gadero (13e met 497 procent)), JouwICT (33e met 370 procent), Brandfield (47e met 310 procent) en Payrollplaats (75e met 248 procent) scoorden goed.

Over VoIPGRID
VoIPGRID ontwikkelt sinds 2006 een cloud based telefonieplatform voor telecomleveranciers. Ruim 15.000 bedrijven maken dagelijks gebruik van de telecomdiensten, goed voor meer dan een miljoen gesprekken per week. “Als internetbedrijf dat actief is in de telecommarkt, bevinden we ons voortdurend aan de voorkant van de innovatiegolf”, zo zegt oprichter Mark Vletter. “Onze app, die het bureautoestel naar je broekzak brengt, is hier een goed voorbeeld van. We zetten vol in op gebruikersgemak en nieuwe features, waardoor onze partners eenvoudig en snel duizenden klanten kunnen ondersteunen.”

De FD Gazellen Award is niet de eerste prijs  voor VoIPGRID. In oktober was het bedrijf ook al Sectorwinnaar Communications in de Deloitte Technology Fast50. Daarnaast werd de Groningse telecomprovider in 2015 uitgeroepen tot het snelst groeiende telefonieplatform van Europa. “We timmeren hard aan de weg en deze prijzen zijn hier een mooie bevestiging van. Samen met onze partners laten we zien dat het écht anders kan in de telecomsector,” aldus Vletter.