Ons nieuwe interactieplatform Mijn SN is gelanceerd! Log in als lid en ontdek het nu!

Groningse studenten, techfans, innovators en geeks uitgenodigd voor vijfdaagse hackathon in Jaarbeurs Utrecht

Groningse IT-ers kunnen de naam en faam van Groningen op IT-gebied en als tech startup-stad binnenkort helemaal waarmaken in Utrecht. Daar is dan een nationale hackathon, een ‘campusero’, waar speciaal plaats is gereserveerd voor ICT-ers uit Groningen.

Van 25 tot en met 29 mei 2016 stroomt de Jaarbeurs in Utrecht vol met studenten, techfans, innovators en geeks voor de Campus Party. Tijdens dit fenomeen werken deelnemers – zogenaamde Campusero’s – vijf dagen lang, 24 uur per dag samen in workshops, challenges en hackathons aan toekomstgerichte uitdagingen.

De organisatie meldt dat ze voor Groningers een 30 tal hackathons in de pijplijn hebben staan waar ze uit kunnen kiezen. Het enige wat ze hoeven doen is naar nl.campus-party.org/tickets te gaan en een Campusero ticket te registreren met een 40 procent-kortingscode die  speciaal voor hen is aangemaakt: EDUCPEU2016.

Iedereen die zich registreert krijgt bij aankomst een tent uitgereikt, zo hoeft er alleen nog maar een slaapmatje en slaapzak met een laptop meegenomen te worden en kunnen de deelnemers 5 dagen en 4 nachten zichzelf uitleven op de hackathons.

Deelnemers aan de Campus Party verbeteren hun skills tijdens diverse workshops en laten zich inspireren door (internationale) topsprekers. Denk aan Dirk Ahlborn van Hyperloop Transportation Technologies, Nobelprijswinnaar Dan Shechtman, Bas van Abel, CEO van Fairphone, Camille François van het Berkman Center for Internet & Society van Harvard en Matthew Reyes van GoPro NASA. Ook is er aandacht voor diverse nieuwe technologieën, zoals 3D-printen, virtual reality en robotica, en is er digitaal entertainment in de vorm van gametoernooien, droneraces en cosplayclubs.