Groningse startup AttachingIT gaat partnership aan met Epona

Het Groningse bedrijf AttachingIT is een samenwerking aangegaan met het grote bedrijfssoftwareconcern Epona. De samenwerking maakt het mogelijk om vanuit DMSforLegal, het innovatieve Document Management System dat Epona voor onder meer de advocatuur ontwikkelde, grote hoeveelheden data simpel en volkomen veilig te versturen. “Met DMSforLegal biedt Epona zijn gebruikers al een makkelijke en veilige werkomgeving. De koppeling met AttachingIT zorgt ervoor dat vanuit die omgeving nu ook op een waterdichte manier bedrijfsdata kan worden verstuurd naar externe partijen”, aldus mede-oprichter en CMO van AttachingIT Roham Rahimi.

Vanwege voor de hand liggende redenen is informatieveiligheid in branches als de advocatuur en de accountancy van levensbelang. Maar met het ingaan van de Wet Meldplicht Datalekken in januari van dit jaar, kan gelekte informatie ook grote financiële gevolgen hebben voor organisaties zelf. “De nieuwe wet schrijft voor dat bedrijven elk datalek moeten melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens”, zo legt Rahimi uit. “Die gaat vervolgens onderzoeken of er afdoende maatregelen zijn genomen om lekken te voorkomen. Als dat niet het geval is, kan de betreffende organisatie een boete van maximaal 820.000 euro opgelegd krijgen of, indien dat passender wordt geacht, 10 procent van de netto jaaromzet.”

Wie niet tegen een dergelijke straf aan wil lopen, moet er dus alles aan doen om zijn datastromen goed te beveiligen. AttachingIT ontwikkelde daarvoor een speciale tool die al enkele jaren naar volle tevredenheid gebruikt wordt in bijvoorbeeld de accountancy (Alfa Accountants en HLB), de juridische dienstverlening (Trip Advocaten & Notarissen en Lexence) en de scheepsbouw (Damen Shipyards). “En nu de Wet Meldplicht Datalekken is ingegaan zijn er steeds meer organisaties die ons weten te vinden”, aldus Rahimi.

Over AttachingIT
AttachingIT werd in 2013 uit liefst 360 Europese startups gekozen om deel te nemen aan het groeiprogramma van Microsoft Ventures, de investeringsclub van de Amerikaanse softwaregigant. Het hoofdkantoor van AttachingIT zit nog steeds in Groningen, maar het nog jonge bedrijf heeft inmiddels ook een sales office in Berlijn, de thuisbasis van Microsofts Europese accelarator-programma. Ga voor meer informatie naar www.attachingit.com of download de flyer.

Over Epona’sDMSforLegal
Het Document Management System DMSforLegal is door softwareconcern Epona ontwikkeld voor advocatenkantoren, juridische dienstverleners en de accountancy. Zij kunnen dankzij DMSforLegal eenvoudigweg Microsoft SharePoint als document- en emailmanagementsysteem gebruiken. Het systeem optimaliseert het werkproces en reduceert risico’s en kosten door het gebruik van standaard Microsoft-applicaties en het standaardiseren van de IT-infrastructuur binnen de organisatie.