Google-directeur Pim van der Feltz prijst noordelijke ondernemers

De directeur van Google Nederland, Pim van der Feltz, is onder de indruk van het ondernemerschap in het Noorden en van de manier waarop internet wordt ingezet bij het ondernemen. Hij zei dat bij de officiële opening van Google’s Digitale Werkplaats, een driedaags evenement in de voormalige suikerfabriek in Groningen waar zzp-ers en andere ondernemende Groningen gratis workshops van Google kunnen volgen om hun bedrijf verder te laten groeien

Bijna zeventienhonderd mensen hadden zich voor Google’s Digitale Werkplaats aangemeld. Groningen is de derde stad in Nederland waar het evenement wordt gehouden, maar nergens was de belangstelling zo groot als in Groningen, aldus Van der Feltz.

Tijdens de eerste sessie op maandagochtend presenteerde de Google-directeur een digitale versie van de Digitale Werkplaats. Voortaan kan iedereen de workshops ook gewoon thuis volgen via https://digitalewerkplaats.withgoogle.com/

Ook burgemeester Peter den Oudsten van Groningen, die er met het stadsbestuur voor had gezorgd dat Google gratis gebruik kon maken van de Suikerfabriek, liet tijdens een toespraak bij de opening van de Digitale Werkplaats weten onder de indruk te zijn van de ondernemerszin van veel zzp-ers en andere zelfstandigen in Groningen.

“Groningen heeft een specifieke ‘flow’”, aldus Den Oudsten. “Je voelt echt dat er iets aan de hand is in Groningen. Dat hebben we gemeen met steden als Berlijn of Kopenhagen en met Sillicon Valley. Het bruist in Groningen dankzij de vele ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe markten, en die daar het internet voor willen inzetten.”