GDBC-RUG zoekt opdrachtgevers voor de HR challenge Future of Work

Eind september organiseren we onze jaarlijkse Careers Week bij de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG. De studenten hebben dan geen colleges, alles staat in het teken van voorbereiding op de toekomst. In dat kader willen we op maandag 28-9 een aantal business challenges organiseren over de Future of Work, waarbij we studenten actief betrekken bij de sleutel thema’s van de toekomst. Voor het thema Digital willen we graag samenwerken met Samenwerking Noord en de organisaties die hierbij aangesloten zijn. Het thema zal zijn “digital innovation and HR strategy” waarbij vragen als de volgende aan de orde kunnen komen.

  • How will digital further change organisations and the professions of high skilled work force?
  • What do professionals of the future need in terms of digital knowledge and skills and how can we prepare and support them?
  • Leaders of the future, how can they think more and more digital about their business models and attracting and maintaining the required workforce?

De challenge geeft studenten de mogelijkheid zich te verdiepen in het thema en de uitdagingen van de bedrijven die ze leren kennen. Voor de organisaties is het tevens een kennismaking met talenten. Tegelijk krijgen ze nieuwe inhoudelijke ideeën aangedragen, van de studenten en door de samenwerking met elkaar. De voertaal is Engels.

Tijdens de challenge die de hele dag duurt, werken studenten in competitieverband aan de opdracht, en het beste team wint. We denken in totaal aan ongeveer 80 tot 100 studenten, die werken in 16 teams. Alle studenten gaan tijdens de challenge met hun team voor een “eigen” bedrijf aan de slag op basis van de gekozen vraagstelling. Hun presentaties worden beoordeeld door een deskundige jury. Na een voorronde, staan 4 teams in de finale.

De studenten worden tijdens de dag op een aantal momenten gecoacht door professionals uit de praktijk en de universiteit. De locatie is ook bekend. De statenzaal en atrium van het provinciehuis in Groningen. Kortom: lijkt je dit als Hoofd P&O / HR, management, CEO een mooie kans en heb je hier ideeën bij om deze dag in de rol van de opdrachtgever te stappen en alle waardevolle opbrengsten mee terug te nemen naar je organisatie? Neem dan contact met ons op en dan werken we het verder samen met je uit!

Contact:

Bas Baalmans, projectleider Groningen Digital Business Centre, b.s.baalmans@rug.nl 06-22494353

Wijnand Aalderink, directeur Career Services and Corporate Relations, m.w.aalderink@rug.nl 06-53704821