Gasunie leert jonge vluchtelingen programmeren

Op woensdag 24 januari begonnen vijfentwintig jongeren van de ToekomstAcademie bij Gasunie aan de leermodule ‘Programmeren met Python’. Tijdens de training kregen de jongeren, die allemaal woonachtig zijn in asielzoekerscentra, tien weken lang wekelijks les in deze programmeertaal en is er naar een eindpresentatie gewerkt. Op 11 april kregen zij, op enkele afvallers na, tijdens een feestelijke bijeenkomst uit handen van Gasunie-CFO René Oudejans hun certificaat uitgereikt.

Oudejans benadrukte daarbij het maatschappelijk belang en de grote waarde van dit project voor de Gasunie. Samen met de gastdocenten en begeleiders zijn zij tot een mooi resultaat gekomen. “Wij kunnen zeker ook van hen leren. Niet alleen het programmeren maar ook de samenwerking is van belang geweest”.

“Het was super om te zien hoe gemotiveerd deze jongeren waren en hoe ze aan de slag zijn gegaan om wat te leren voor hun toekomst”, aldus Douwe Hooijenga, programmamanager bij New Dutch Connections.

Het initiatief is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Gasunie, Accenture en de ToekomstAcademie van stichting New Dutch Connections. Gasunie werd geïnspireerd door partnerbedrijf Accenture, dat vorig jaar al tweemaal de training succesvol organiseerde in Amsterdam. De deelnemers zijn allen in de leeftijd van 18-30 jaar en komen uit opvangcentra in het hele Noorden van het land, zoals Burgum en Emmen. Tijdens de module werden zij gekoppeld aan een coach en een maatje, die hen op professioneel en sociaal vlak ondersteunden.

New Dutch Connections is continu op zoek naar coaches! Mocht je geïnteresseerd zijn om ook coach (vanaf 25 jaar) of maatje (studenten) te worden voor een jonge asielzoeker? HIER kun je meer informatie vinden.