Fred Hassert: ‘Transport en logistiek ook steeds belangrijker thema voor Samenwerking Noord’

Steeds meer bedrijven en organisaties die actief zijn op het gebied van vervoer, transport en logistiek sluiten zich aan bij Samenwerking Noord. Deze instellingen zijn steeds afhankelijker van internet, software, big data en andere ICT, en dan ligt aansluiting bij Samenwerking Noord zeker voor de hand. “En wij zijn heel blij met de komst van zoveel vervoer gerelateerde bedrijven!”, zegt Fred Hassert, voorzitter van Samenwerking Noord.

Volgens Hassert telt Noord-Nederland veel belangrijke organisaties of instellingen die direct of indirect actief zijn met transport en vervoer. In ruime zin gaat het om bedrijven en organisaties variërend van Groningen Seaports tot Groningen Airport Eelde, of van verzekeraar TVM tot Koopman Logistics Group. En van de provincie Groningen, Arriva tot RDW.

“Transportbedrijven maken steeds meer gebruik van internet. En het belang van ICT zal in de toekomst alleen maar groter worden. Denk maar eens aan de zelfrijdende auto’s zonder bestuurder. De in Groningen gevestigde RDW houdt zich nu al intensief met de auto van de toekomst bezig. Dat betekent dat er bij een organisatie als RDW ook steeds meer IT-specialisten zullen worden gevraagd”, aldus Hassert. Ook data ontsluiting is op dit moment in deze sector een hot item net als papierloos vervoer.

Thema-dag

Omdat voor zeer veel aangesloten leden het onderwerp transport en vervoer van steeds groter belang is organiseert Samenwerking Noord op 10 oktober as (13.00u – 18.00u) een speciale middag gewijd aan dit thema.

“In Groningen houden zich niet alleen bedrijven bezig met transport en vervoer, maar ook onderwijsinstellingen als Hanzehogeschool, Noorderpoortcollege en RUG. Als Samenwerking Noord willen we organisaties in Noord-Nederland laten zien hoe de wereld verder verandert op het gebied van verkeer en vervoer, maar ook op het gebied van security, Internet of Things, papierloos transport en big data. Zet de datum van deze dag dus vast in uw agenda, want het zal zeker zeer interessant worden!”, aldus Fred Hassert.