Expeditie Cyber Regio Noord: DTC en NCSC op bezoek bij Samenwerking Noord

Het Digital Trust Center (DTC) en Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) werken steeds nauwer samen om organisaties in Nederland te helpen de toenemende uitdagingen op het gebied van cybersecurity het hoofd te kunnen bieden. Om zoveel mogelijk organisaties te kunnen bereiken, proberen zij waar mogelijk bestaande samenwerkingsverbanden en initiatieven te betrekken. In het kader van ‘Expeditie Cyber Regio Noord’ kwamen zij op bezoek bij Samenwerking Noord.

‘Expeditie Cyber Regio Noord’ is een initiatief om te onderzoeken wat het DTC en NSCS voor de regio kunnen betekenen en vice versa. Samenwerking Noord sprak met hen over trends, regionale behoeftes en diverse Noordelijke initiatieven op het gebied van cybersecurity. Ook mogelijke samenwerkingskansen kwamen aan de orde. Kortom, een goed en leerzaam gesprek met potentie voor de toekomst.

Foto (v.l.n.r.): Diederik van Luijk (NCSC), Léontine van de Ruit (NSCS) en Anouk de Rooij (DTC) kwamen langs bij onze programmamanagers Linn Zuidema en Albina Koolhof-Vitochina op het Provinciehuis in Groningen.