Eerste twee innovatieprojecten van start, aanvragen nog mogelijk

Samenwerking Noord biedt haar leden sinds kort de mogelijkheid om samen te werken aan het bouwen van kennis. Daarvoor kunnen ze gezamenlijk een aanvraag doen, voor een gezamenlijk project van tenminste drie leden uit tenminste twee sectoren. Samenwerking Noord ondersteunt financieel en met projectmatige ondersteuning. Twee projecten gaan van start.

  • Hanzehogeschool, TNO en Politie Noord Nederland gaan werken aan een veiligheidsvest dat zal zijn uitgerust met de nieuwste AI-technologie gebaseerd op 5G
  • CJIB, Gemeente Groningen, Gemeente Eemsdelta, CJIB en andere leden van de sectoren Veiligheid en Overheden zullen een Cybercrisis simuleren en de geleerde lessen in kaart brengen

In totaal willen we met tenminste vijf projecten starten dit jaar, die in november hun gezamenlijke opbrengst delen tijdens het zogenaamde Future Festival. Tenminste nog twee andere projectaanvragen zijn in voorbereiding (Geïntegreerde Thuiswerkplek en AI High Performance Computing).  Er komt nog een oproepje van Jan-Joris van Dijk van Bytesnet over laatstgenoemde.

Wil je contact met de huidige projecten of ben je mogelijk zelf geïnteresseerd er een te starten? Doe direct een aanvraag of wend je tot onze programmamanagers:

Albina Vitochina a.vitochina@samenwerkingnoord.nl of Wijnand Aalderink w.aalderink@samenwerkingnoord.nl