Docent Jos Bredek op uitwisseling bij de RDW

Jos Bredek werkt nu tien jaar als docent Infrastructuur aan de Hanzehogeschool. Hij vond het wel weer eens tijd worden om zijn kennis over het vak te actualiseren en vond daarvoor een gewillig oor bij zijn werkgever.

“Voordat ik docent werd heb ik bij de ICT afdelingen gewerkt bij de Rabobank, KPN en bij ATOS. Op een gegeven moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging en vond die in het onderwijs. Ik geef aan studenten ICT vakken als besturingssystemen, security en netwerkontwerp. Daarnaast geef ik les aan vierdejaars die de specialisatie Infrastructuur volgen. Maar na tien jaar onderwijs leek het mij goed om weer eens in het werkveld actief te zijn.”

Job Festival
Jos heeft zijn stage bij de RDW min of meer zelf geregeld. “Bij de Hanzehogeschool trof ik medewerkers van de RDW tijdens het Job Festival. Daar heb ik een balletje opgegooid. Mijn manager bij de Hanzehogeschool wilde er ook graag aan meewerken. Het was even zoeken naar een geschikte opdracht bij de RDW, maar in goed overleg is dat uitstekend gelukt. Ik doe onderzoek hoe de RDW een deel van de beveiliging van de datacenters kan verplaatsen van het netwerk naar de systemen.”

Mogelijkheden
Jos is erg enthousiast over zijn stage: “Ik ben mijn werkgever en de RDW erg dankbaar dat zij dit mogelijk maken. Het bevalt mij heel goed en die 15 weken vliegen voorbij. Ik kan mijn kennis op deze manier actualiseren en kan bij de RDW de hele dag met de inhoud bezig zijn. Als docent komt er altijd een onderwijs aspect bij. Dat heb ik bij de RDW even niet, heerlijk! Zo’n stage is goed voor de RDW, goed voor de Hanzehogeschool en goed voor mijn eigen ontwikkeling. Een echte win-win-win situatie! ”