Digitale toekomst centraal tijdens Digital X Groningen

In de week van 19 tot en met 23 juni organiseren Google, Groningen Digital City en de gemeente Groningen Digital X Groningen. Een week vol activiteiten op verschillende niveaus om de digitale vaardigheden van Groningers te versterken. Tijdens Digital X Groningen strijkt Google met de Digitale Werkplaats neer in de Suikerfabriek om workshops te geven aan ondernemers, studenten en werkzoekenden.

Met Digital X Groningen wordt de samenwerking tussen de stad Groningen en buurman Google verder vorm gegeven. Na Google’s succesvolle Digitale Werkplaats met 1600 aanmeldingen in 2016 komt het techbedrijf nu terug naar de stad om het nog grootser aan te pakken. Naast gratis workshops voor ondernemers (i.s.m. Qredits) en HBO/WO-studenten is er dit jaar onder meer aandacht voor MBO-studenten en organiseren Google en de Gemeente Groningen samen een sessie voor werkzoekenden om hun digitale kennis en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Het aanbod van workshops voor ondernemers is vergroot, zodat zowel ondernemers die vorig jaar aanwezig waren als ondernemers die voor het eerst komen hun kennis over online zakendoen (verder) kunnen vergroten. Ook zal Google’s Privacy Caravan tijdens deze week opnieuw een bezoek brengen aan de stad.

Digitale economie
Het evenement sluit nauw aan bij de ambitie van de gemeente. Wethouder Joost van Keulen van Economische Zaken: “Met het vorig jaar gelanceerde Groningen Digital City bereiden we ons voor op de steeds verdergaande digitalisering in de toekomst. Dat biedt kennisstad Groningen volop kansen die we, samen met onze ondernemers en inwoners, kunnen en moeten benutten.”

Positief klimaat in de regio
Groningen is de eerste stad in Nederland waar Google een week lang workshops en lessen biedt aan diverse doelgroepen. Google directeur Pim van der Feltz: “Er heerst een gezond ondernemersklimaat in de regio en de overheid heeft een duidelijke digitale agenda waarbij inwoners worden gestimuleerd te werken aan de kennis en vaardigheden voor de toekomst. Toen we in 2016 voor het eerst met de Digitale Werkplaats in Groningen waren, zagen we een groot animo onder ondernemers en studenten om hun kennis te vergroten om zo online te kunnen groeien. We zien er naar uit om dit jaar nog meer mensen uit de regio welkom te mogen heten in de Suikerfabriek en op de andere activiteiten van Digital X Groningen.”

Aanmelden voor Google Digitale Werkplaats
Google’s Digitale Werkplaats vindt in de week van 19-23 juni plaats in de Suikerfabriek in Groningen. Meer info is te vinden op de website van de Digitale Werkplaats. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website g.co/digitalewerkplaats.

Het programma dat de gemeente tijdens Digital X Groningen aanbiedt zal worden gepubliceerd op www.cityoftalent.nl .