Bossers & Cnossen brengt werkzoekenden digitale vaardigheden bij met Tech-savvy programma

Bossers & Cnossen demonstreert met zijn ‘Tech-savvy programma’ dat (commerciële) leden van Samenwerking Noord zich niet alleen met hightech IT-snufjes of ingewikkelde databases bezighouden. Samen met het Centrum naar Werk van de Gemeente Groningen heeft het Groningse bedrijf een programma ontwikkeld om langdurig werklozen voor te bereiden op nieuw werk waarbij digitale vaardigheden van groot belang zijn.

Denk bijvoorbeeld aan het leren begrijpen van kreten als ‘Working Out Loud’ of ‘Zero email-beleid’ en het leren werken met nieuwe tooling en devices. Maar niet alleen digitale vaardigheden zijn van belang, zo benadrukt Carolyn Veldbloem, die het programma volgde en nu zelf Tech-savvy coach is bij Bossers & Cnossen. Volgens haar is digitale geletterdheid belangrijk, maar zijn competenties als samenwerken en communiceren van minstens even groot belang. “Het gaat niet altijd om IQ, EQ is net zo belangrijk. Mensen die moeilijke tijden hebben meegemaakt, hebben een andere kijk op het leven en kunnen een goede aanvulling zijn binnen een team.”

Ingrid van Amersfoort heeft eind 2017 de webinar ‘Tech-savvy Assistant’ gevolgd. In eerste instantie vond ze het lastig om in te schatten wat ze kon verwachten en hoe ze dit in haar werk kon toepassen, maar het werd haar al snel duidelijk. De aanstekelijke en inspirerende manier waarop de webinar werd gegeven door Liane Duit (Social Business Strateeg en ontwikkelaar van het Tech-savvy programma) en Carolyn Veldbloem maakte haar meteen enthousiast.

Door de cursus is Van Amersfoort zich bewust geworden van de snelle ontwikkelingen, de generatiekloven, de noodzaak tot beveiligen, de hardware maar ook de nieuwe manier van werken en op welke manier je vernieuwingen het beste binnen je bedrijf kunt integreren. “In het bedrijf waar ik werkzaam ben, is besloten om over te gaan van een Windows-omgeving naar een combinatie van SharePoint en Office365 (Cloud-omgeving). Dit maakt dat je een totaal andere werkwijze en inrichting krijgt van de huidige processen. Vanuit mijn vakgebied als directiesecretaresse werd ik gevraagd hierin mee te denken. Hierbij heb ik mijn opgedane ‘tech savviness’ mooi in de praktijk kunnen brengen”, aldus Van Amersfoort.

Binnenkort wordt gestart met een nieuw Tech-savvy programma. Na afronding van de webinars, gaan de deelnemers, met behoud van hun uitkering, voor een periode van drie tot zes maanden hands-on aan de slag op een werkervaringsplek. Bossers & Cnossen en de gemeente Groningen zijn nog op zoek naar twintig plekken. Dus zijn er binnen jouw organisatie nog mogelijkheden, neem dan even contact op met Carolyn Veldbloem (carolyn.veldboem@bnc.nl).

Werkcoaches
Op 16 mei verzorgde Carolyn Veldbloem samen met Bossers & Cnossen-directeur Jeroen Bos een presentatie voor 23 werkcoaches van de gemeente Groningen. Zij werden meegenomen in de tech-gedreven ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en kregen meer inzicht in de digitale vaardigheden die werknemers moeten bezitten om aantrekkelijk te zijn voor werkgevers.

 

 

 

 

 

 

 


Oorspronkelijk waren er vijf plekken voor werkcoaches in het programma. De werkcoaches waren na de presentatie echter zo enthousiast over het programma dat de helft van hen aangaf met hun kandidaten deel te willen nemen aan het Tech-savvy-programma.