Bloei Digitaal – succesvol congresfestival over data en overheid

Samenwerking Noord was als partner betrokken in het succesvolle Bloei Digitaal evenement op 5 oktober op het Suikerterrein in Groningen. Ruim 800 collega’s wisten de weg te vinden naar dit congrestival met prominente sprekers en verrassende presentaties.   

Onze boom in de netwerktuin werd goed bezocht. We hebben diverse bekenden gesproken, maar ook diverse collega’s van organisaties die zich bij ons netwerk willen aansluiten. De X-cube die we met Eraneos / GamingWorks, X-Corp en de Gemeente Groningen hadden neergezet als een digitale escaperoom, werd de hele dag door teams bezocht. Het winnende idee voor een toekomstige toepassing van kwam van Machiel van der Schaaf van het Martiniziekenhuis. Hij zou de cube onder andere willen inzetten om patiënten digitaal voor te bereiden zodat ze beter gebruik kunnen maken van de diensten van het ziekenhuis. Deze mogelijkheid gaan we serieus onderzoeken in samenwerking met studenten van de RUG en met Gaming Works. 

We kijken alvast uit naar de volgende editie van Bloei Digitaal. Op de website van Duurzaam Digitaal Groningen zijn binnenkort de presentaties, de foto’s en de aftermovie te vinden.  

Follow up 
Voor collega’s die verder aan de slag willen met het thema Data en Overheid, je kunt nog steeds je belangstelling kenbaar maken. Bij voldoende belangstelling organiseren we een netwerkbijeenkomst samen met de Gemeente Groningen.  

Foto: Veel enthousiaste deelnemers bezochten onze netwerktuin tijdens Bloei Digitaal