Blije gezichten en de blik vooruit op Jubileumviering Samenwerking Noord

Op donderdag 11 april was het precies 12,5 jaar geleden dat Samenwerking Noord na al wat inleidende activiteiten formeel van start ging in de Martinikerk in Groningen. Wat toen startte als een clubje van 8 organisaties met de wens meer samen te werken rond IT en digitalisering, in inmiddels uitgegroeid tot een robuust netwerk van meer dan 100 organisaties, publiek en privaat, met vrijwel wekelijks een evenement en een groeiend aantal activiteiten.

Blije gezichten dus tijdens de viering van het jubileum in de statenzaal en het atrium van de Provincie Groningen. Alvorens het gezelschap zich tegoed kon doen aan de borrel met hapjes en drankjes uit alle hoeken van het Noorden, was er eerst een inhoudelijk programma onder het motto We verleggen onze grenzen. Het was een bijeenkomst waarop Samenwerking Noord met haar leden en gasten trots op terug kan kijken.

SER Noord-voorzitter Jouke van Dijk zette het Noorden als een krachtige regio neer, met nog wel enkele ontwikkelpuntjes in zijn presentatie met relevante data over ontwikkelingen en kansen op de arbeidsmarkt.

Machiel van der Schaaf is de voorzitter van de ledenraad van Samenwerking Noord en tevens CIO / Directeur van het Martiniziekenhuis. Dagvoorzitter Wijnand Aalderink sprak hem over de IT-uitdagingen in de zorg en over de kracht van Samenwerking Noord waarmee we in het Noorden nog verder vooruit kunnen. Machiel noemde de Niemeyer locatie als een mooie kans voor verdere ontwikkeling, ook richting het MKB.

Vervolgens nam Ronald Stolk, oprichtingsdirecteur namens SURF, ons mee in zijn project waarmee het Noorden een grootschalige AI-functionaliteit rijker kan worden. Hiermee krijgt de innovatie een sterke boost, en worden we minder afhankelijk van de Amerikaanse big tech spelers in de toepassing van AI.

Het slotwoord van het inhoudelijke deel was aan spoken word artiest, Myron Hamming die met de van hem bekende prikkelende pracht zijn voor deze gelegenheid geschreven gedicht voordroeg.

In het atrium werd nog lange tijd gezellig nageborreld. Er waren kraampjes met hapjes uit alle hoeken van de Noordelijke provincies: van turfworst tot Tynjetaler, van eierballen tot oranjekoek.

Ter ere van erevoorzitter Fred Hassert waren diverse streekbiertjes aangevoerd, die uiteraard gretig aftrek vonden.

In de nazit met de collega’s uit de ledenraad, proostte erevoorzitter Fred Hassert, deze keer met een goed glas wijn, op een geslaagde dag.