AI-event: Jarno Duursma gaat pieken in de Springerzaal

Volgens Tech-expert Jarno Duursma is het voor hem prettig thuiskomen in de Springerzaal van Martiniplaza op 16 november a.s. Nog niet zo lang terug vierde hij daar zijn eerste successen. Aan de bijeenkomsten van de door Jarno gestarte Social Media Club 050 (SMC050) bewaren de bezoekers van het eerste uur goede herinneringen. Van 2011-2019 was Jarno een van de trekkers van dit succesvolle initiatief om bedrijven, experts en nieuwkomers op het gebied van social media en technologie trends in de regio bij elkaar te brengen.  

“Ik sta te popelen om juist hier weer op te treden”, aldus Jarno, die inmiddels een landelijke coryfee op het terrein van AI mag noemen. Duursma is een onafhankelijk technologie- expert, publicist, onderzoeker en spreker op het gebied van digitale technologie. Hij schreef vier boeken, onder andere over kunstmatige intelligentie, creatieve machines, deepfake technologie en blockchain. Jarno is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, RTL4 en schrijft opinie-artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Hij is maker van de ‘Listening to the future’ tech-podcast en deTrending in Tech’ nieuwsbrief.   

Impact

Volgens Duursma is de impact van AI vergelijkbaar met de komst van de smartphone en die van social media. Het werk zal voor medewerkers sterk veranderen. De hoogste tijd dus voor elke organisatie om de handschoen op te pakken. Jarno belooft de Noordelijke collega’s de beste versie van zichzelf neer te zetten. Hij kijkt uit naar het event Generatieve AI: tussen angst en verlangen, dat hij ziet als een thuiswedstrijd. Hij hoopt hier niet alleen op applaus, zeker ook op tegenspraak. “Maar reken erop dat ik ga pieken!”  

Zie het programma van “Generatieve AI: tussen angst en verlangen” Donderdag 16 november van 14.00 tot 17.30 uur in Martiniplaza in Groningen. Met interessante bijdragen vanuit verschillende organisaties. 

Gratis toegankelijk voor collega’s uit onze ledenorganisaties, niet-leden betalen 175,- euro per ticket.  

Foto: Jarno Duursma, Tech-expert verheugt zich op het weerzien met het publiek in Groningen