Aantal ICT-vacatures groeit het hardst in noordelijke provincies

In het vierde kwartaal van 2016 is het aantal ICT-vacatures in Groningen met 30,6 procent gestegen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2015. Daarmee staat Groningen op één in de kwartaalrapportage van iSense ICT. Friesland staat met een groei van 26 procent op de tweede plaats.

Tussen het derde en het vierde kwartaal steeg het aantal Groningse vacatures voor ICT-werk zelfs nog harder: met liefst 39,9 procent. In totaal kwam het aantal ICT-vacatures in Groningen aan het einde van 2016 uit op 1129.

Volgens het platform voor ICT-professionals Computable blijkt uit het onderzoek van iSense ICT verder dat de vraag naar ICT-competenties in Nederland is veranderd. Zo waren er in het vierde kwartaal 21 procent meer vacatures voor ERP-consultants dan in de drie maanden daarvoor. Ook werden er 18,8 procent meer PHP-programmeurs en 17,8 procent meer applicatiebeheerders gezocht.

Data-analisten en databasebeheerders werden in het vierde kwartaal van 2016 juist minder gezocht. Voor de eerste functie waren er 21,8 procent minder vacatures en voor de tweede 12,6 procent minder.

Lees het volledige artikel op Computable.nl