5G Student Battle: Van slimme koffer tot zorgrobot

Internet of Things, Virtual and Augmented Reality, Selfdriving vehicles, Smart Living: met 5G wordt er straks nóg meer mogelijk. Tijdens de 5G Student Battle, in het weekend van 23 en 24 maart, kunnen studenten een duik nemen in de toekomst. Dit event, dat plaatsvindt in de Energy Barn op de Zernike Campus in Groningen, daagt studenten uit om in teams nieuwe toepassingen voor 5G te bedenken.

De 5G Student Battle wordt georganiseerd door 5Groningen, de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Noorderpoort en Alfa College. “Studenten leveren een waardevolle bijdrage binnen de 5G-proeftuin”, vindt Peter Rake, programmamanager bij 5Groningen. “Met de 5G Student Battle willen we nog meer studenten betrekken bij 5Groningen en hen enthousiast maken voor onze 5G-proeftuin. Bovendien zijn we erg benieuwd met welke nieuwe ideeën zij gaan komen.”

De 5G Student Battle is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in oplossingen met 5G, de gebruikerskant ervan of de techniek achter 5G. De 5G Student Battle is daarom niet alleen voor studenten met een technische opleiding, maar juist ook voor studenten die affiniteit hebben met design, het gebruik van nieuwe technieken, bedrijfskunde of ondernemerschap.

De deelnemers werken in teams aan een oplossing binnen één van zes vooraf vastgestelde thema’s: duurzaamheid,  outdoor, smart living, travel, veilig verkeer op de fiets, zorg. Daarnaast kunnen ze ook kiezen voor een vrije opdracht ‘Connect the unconnected’.

De Battle wordt zondag 24 maart groots afgesloten waarbij alle teams hun idee pitchen voor de jury. De leden van het winnende team maken kans op mooie prijzen, zoals een geavanceerde drone. Het weekend is geheel verzorgd, er zijn (inter)nationale topspelers uit research en telecom aanwezig en elke deelnemer ontvangt na afloop van de battle een officieel certificaat.

Meer informatie en aanmelden
De inschrijving voor de 5G Student Battle is nu geopend! Meer info is te vinden op www.5groningen.nl/5gstudentbattle.