Centrum Leeuwarden op 16 mei in het teken van ‘Serious Gaming & HR’

Op woensdag 16 mei organiseren Friesland Boeit, NHL Stenden Hogeschool, Jamzone en Noorderlink in het centrum van Leeuwarden het symposium Serious Gaming & HR. Met toonaangevende sprekers, interactieve lezingen, een playground met inspirerende en innovatieve serious games én een afsluitende borrel.

‘Blue zones’ zijn gebieden waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven. Mensen die leven in ‘blue zones’ worden gemiddeld 90 jaar en vaak ouder dan 100 jaar. Hoe kan het dat deze mensen vitaler zijn en wat kunnen we hier als professionals van leren? Uit onderzoek blijkt dat het geheim zit in de alledaagse dingen die zij doen: zich omringen met de juiste mensen, natuurlijke- en voldoende beweging, goed eetpatroon en voedsel en een goede kijk op het leven.

Volgens de initiatiefnemers van het symposium kan Serious Gaming bijdragen aan het creëren van deze ‘blue zones’ binnen organisaties. Een serious game is een spel met een ander primair doel dan puur vermaak. Het vermaak in een serious game dient om de beleving te versterken en daarmee ook de overdracht van informatie. Daartoe worden de doelen impliciet ingebouwd in het spel, zodat de speler volledig kan opgaan in het spelen.

Serious Gaming wordt weleens genoemd als dé toekomst als het gaat om het trainen van specifieke vaardigheden en kennis. Op het symposium ‘SERIOUS GAMING & HR’ worden de nieuwste kennis en ervaringen gedeeld. Experts vertellen over de voorwaarden van een goede serious game, hoe zo’n game te ontwikkelen en geven voorbeelden van huidige serious games die al in het werkveld ingezet worden.

Het symposium ‘Serious Gaming & HR’ vindt plaats in het centrum van Leeuwarden. Het gehele programma is in dezelfde straat, maar in drie verschillende monumentale panden. De inloop (vanaf 13.45 uur) én de borrel vinden plaats in de Kanselarij (Turfmarkt 11). De workshops worden gegeven in prachtige monumentale panden: het provinciehuis, de Vier Pelikanen en de Blokhuispoort.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden