Groningen Digital Business Centre opent op 3 april zijn deuren

Op dinsdag 3 april opent het Groningen Digital Business Centre (GDBC) officieel zijn deuren. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum op de Zernike Campus, dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digital business en analytics. Een plek waar innovatie en onderzoek naar digitaal ondernemen gestimuleerd wordt. Rond de opening wordt een inspirerende bijeenkomst georganiseerd.

Binnen het GDBC komen het bedrijfsleven en de wetenschap samen om kennis te ontwikkelen en met elkaar te delen. Het GDBC moet zo hét wetenschappelijke, digitale broeinest van Groningen worden, waar (young) professionals worden opgeleid en klaargestoomd voor een baan in de digitale sector.

Het centre is opgericht door de Faculteiten ‘Economie en Bedrijfskunde’ en ‘Science en Engineering’ van de Rijksuniversiteit Groningen en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO). Daarnaast zal er nauw worden samenwerkt met het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de RUG. Deze unieke samenwerking moet leiden tot een structurele versterking van de digitale sector in Noord Nederland. Het GDBC wordt gesteund door Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Groningen IT-stad
De reden dat het centre is opgericht, is simpel: Groningen is een van de belangrijkste IT-steden van Nederland. Uiteenlopende innovatieve start-ups zijn er uitgegroeid tot bedrijven van formaat. Daarnaast vestigen ook internetgiganten als Google en IBM zich in Noord-Nederland, met als gevolg dat er een dringende vraag is naar academisch opgeleide experts op het gebied digital science en big data.

Het Groningen Digital Business Centre speelt hierop in. Binnen dit nieuwe centre worden opleidingsmogelijkheden ontwikkeld en onderzoekscapaciteit beschikbaar gesteld. Studenten krijgen de kans om bij vooraanstaande digitale bedrijven stage te lopen en onderzoek te doen met behulp van de vele data die de bedrijven beschikbaar stellen. Andersom profiteren de digitale ondernemers van de wetenschappelijke kennis die binnen de Rijksuniversiteit aanwezig is. Om ervoor te zorgen dat het onderwijsaanbod blijft aansluiten op de vraag uit de markt, evalueren we het onderwijsaanbod binnen het GDBC voortdurend op basis van veranderingen in de markt en door middel van benchmarks met buitenlandse universiteiten.

Opening
De opening van het GDBC belooft een inspirerende middag te worden, met interessante en bekende sprekers en voldoende ruimte is voor discussie en interactie. De middag begint om 14.30 en wordt afgesloten met een gezellige borrel.

Meer details over het programma worden begin maart bekendgemaakt. Deze zijn onder meer te vinden op www.rug.nl/gdbc-launch of volg GDBC op Twitter en/of LinkedIn.

Aanmelden
Aanmelden kan via dit online formulier. Wees er snel bij, want voor het middagprogramma is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.