Update coronavirus en maatregelen omtrent onze events.

Volgende TechTalks050 op 16 maart – De digitale wereld in de klas

De digitale wereld is overal om ons heen. Ook in het klaslokaal van de basisschool, de middelbare school én in de schooltas en broekzak van elke scholier. Maar wie zorgt ervoor dat kinderen over goede digitale kennis en vaardigheden beschikken die onmisbaar zijn in onze huidige en toekomstige digitale samenleving? En hoe kan deze digitale geletterdheid bijdragen aan talentontwikkeling in de klas? Innovaties met ICT zorgt voor nieuwe vormen van leren en onderwijs. Welke digitale innovaties maken van de leraar en de leerling een digitale voorloper?

Twee professionals in deze digitale wereld gaan tijdens TechTalks050 in op deze vragen. Beide sprekers hebben prijzen gewonnen voor hun wetenschappelijke en innovatieve werk.

Wanneer: Maandag 16 maart 19.00 – 22.00 uur
Waar: DOT Groningen, Vrydemalaan 2

Programma (Nederlands)
19.00 uur Inloop met koffie en thee
19.30 uur TechTalks050 met Marcel Broersma en Kim van der Esch
21.00 uur Q&A-sessie en discussieronde
21.30 uur Techborrel & Bites

Marcel Broersma is hoogleraar Media en Journalistieke Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek van geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik en machine learning. Zijn missie: de Groningse samenleving voorbereiden op een digitale toekomst.

Kim van der Esch is oprichter en eigenaar van het Groningse bedrijf Mr. Chadd, een digitale huiswerkhulp. Via een app komen middelbare scholieren en universitaire coaches met elkaar in contact om samen de huiswerkproblemen van de scholieren op te lossen. Haar missie: aansluiten bij de belevingswereld van de jeugd van nu en zorgen dat zij gemotiveerd zijn én blijven.

Tickets
Tickets voor TechTalks050 bestel je vooraf via de website van DOT Groningen of aan de deur (mits er nog plaatsen beschikbaar zijn). Kosten: €7,50 inclusief een hapje en twee consumpties. Laat jij je ook inspireren? Kom naar TechTalks050! Iedereen is van harte welkom!

TechTalks050 onderdeel van regioprogramma Noorden Digitaal 2020
Noord-Nederland staat van 13 tot en met 19 maart 2020 in het teken van digitalisering. Niet alleen door Nederland Digitaal, de jaarlijkse landelijke conferentie die het kabinet dit jaar in Groningen organiseert, maar ook door de vele activiteiten rondom digitalisering die in deze periode in Noord-Nederland voor het brede publiek worden ingericht. In het kader van Noorden Digitaal laten we zien dat Noord-Nederland een innovatieve regio is op het gebied van digitalisering.

TechTalks050 is onderdeel van het regioprogramma van Noorden Digitaal. In het regioprogramma vind je alle evenementen die betrekking hebben op digitalisering en die in het Noorden worden georganiseerd.

Tickets voor TechTalks 050