Vacature Secretaris Samenwerking Noord

‘De ‘spin in het web’ die samenwerkt door samen te doen, de secretaris als verbindende katalysator!

Werkomgeving.
Als secretaris kom je te werken in een breed publiek/privaat IT netwerk in Noord-Nederland. Je zit het operationeel kernteam voor en doet de algehele coördinatie van dit team. Je bent de verbindende schakel tussen dit kernteam en het bestuur en maakt van beiden deel uit. Daarnaast ben je secretaris van het algemeen bestuur (ledenraad) en werk je nauw samen met de voorzitter van de ledenraad, onder meer bij de voorbereiding van de ledenraad vergaderingen.

Je bent in je rol een natuurlijk aanspreekpunt en vraagbaak voor de leden en partners van Samenwerking Noord op alle niveaus. De functie heeft een sterk initiërend, organiserend, faciliterend en ‘hands on’ karakter. Het spreekt voor zich dat je voor deze rol ten minste beschikt over een sterke affiniteit met IT. De vereniging Samenwerking Noord wil de aantrekkingskracht van de regio vergroten door IT kennis, innovatiekracht en capaciteit te delen en te bundelen. Met als doel de economie in Noord-Nederland te ontwikkelen en versterken. Vanuit de gedachte dat we samen effectiever zijn dan solitair! De secretarisrol is hierin een spilfunctie, de rol omvat een groot aantal diverse werkzaamheden.

Een greep hieruit. Je geeft functioneel leiding aan en zit het kernteam voor. Samen met de voorzitter van de ledenraad bereid je de ledenraad vergaderingen voor qua stukken en de kwaliteit daarvan. Soms schrijf je ook zelf een beleidsnotitie voor de ledenraad. Ook organiseer je de locatie hiervoor en notuleer je deze vergaderingen. Je vervult een brugfunctie voor leden en externe partners en initieert het proces om te komen tot het jaarwerkplan, dit is de basis van onze activiteiten in de sectoren. Tevens heb je een initiërende rol als het gaat om het borgen van de uitvoering van dit plan. Je participeert in diverse (externe) werk- en projectgroepen en vertegenwoordigt Samenwerking Noord bij strategische partners en onze leden. Samen met de eventmanager organiseer je (kennis)bijeenkomsten. En met je andere collega’s uit het kernteam, de pr en communicatiemedewerker, draag je zorg voor de algehele communicatie binnen de vereniging en daarbuiten. Last but not least, denk je actief mee met de penningmeester bij het opstellen en bewaken van de begroting.

Uit het bovenstaande blijkt dat de rol van secretaris veel werkzaamheden omvat. Om deze dynamische rol goed te kunnen vervullen, vragen we ook het nodige van je. Allereerst beschik je over een dienstverlenende en verbindende instelling. We vinden het belangrijk dat je nauwgezet kunt werken en in de dagelijkse hectiek het overzicht bewaart. Je ziet kansen en kunt hier proactief op handelen. Je haalt energie uit het aanjagen van
nieuwe activiteiten, kunt mensen stimuleren en enthousiasmeren. Samenwerken is je tweede natuur. Je kunt procesmatig workshops en brainstormsessies begeleiden en je beschikt over uitstekende communicatieve- en (advies)vaardigheden. Tot slot weet je bemiddelend/coachend op te treden als zich tegenstellingen voordoen en/of er sprake is van verschillende belangen. Je gevoel voor timing is hierbij goed ontwikkeld. Je komt te werken in een functie op HBO werk- en denkniveau en we verwachten dat je circa 24 uur per week voor deze rol beschikbaar bent, mogelijk tot fulltime aangevuld met een deel programmamanagement. We vinden het daarnaast belangrijk dat de nieuwe secretaris zich voor ten minste twee jaar aan Samenwerking Noord wil verbinden. Zodat je voldoende tijd hebt een inhoudelijke bijdrage te kunnen leveren en jezelf kunt ontwikkelen. Je salariëring vindt plaats op basis van kennis en ervaring en bij gelijke geschiktheid krijgen kandidaten in dienst bij één van de leden van Samenwerking Noord voorrang. Je wordt vooralsnog ingezet op basis van detachering vanuit de eigenlijke werkgever.

Kortom, als jij denkt dat je de kandidaat bent die we zoeken, nodigen we je van harte uit de handschoen op te pakken!

Je kunt solliciteren op de functie via h.vanemst@samenwerkingnoord.nl. Belangstellenden kunnen reageren tot en met 3 mei.

NB. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.