Symposium: Van Boer tot Bord

De voedselproductie komt niet zonder gevolgen. Zogeheten mindful eaters en food activisten eisen dat het voedsel dat ze kopen en eten duurzaam is verbouwd. Duurzaam voedsel staat ook centraal in the Sustainable Development Goals en bijvoorbeeld in het klimaatakkoord van Parijs. Kortom, om duurzame voedsel kunnen we niet meer heen. Daarom richt het symposium Van Boer tot Bord zich op de digitale transformatie van de voedselketen, van de boerderij tot aan het bord van de consument en brengt het consumenten en producten samen.

Platform technologie is de oplossing voor de voedselketen, is een key statement achter dit symposium tijdens Noorden Digitaal.

Platformtechnologie maakt einde aan problemen in de voedselketen, is de stelling achter dit this symposium tijdens Noorden Digitaal. De sprekers gaan in op wat die digitale transformatie van de voedselketen inhoud. Onderwerpen daarbij zijn robotlaboratoria, platformen en ICT in de voedselketen. Praktisch elke stap in de voedselketen kan worden gedigitaliseerd. Of niet?

Het symposium laat ook de laatste innovaties zijn die kennisinstellingen hebben ontwikkeld. Dit symposium geeft u ook kijk in de digitale integratie van processen tussen organisaties en digitale overheden en inzichten in de rol van Artificial Intelligence en Cyber Security in de voedselketen.

Het symposium is natuurlijk interessant voor boeren en consumenten en voor iedereen die betrokken is bij de digitale transformatie van deze sector zoals mensen uit het bedrijfsleven, de wetenschap, overheden en andere maatschappelijke organisaties.

Het symposium Van Boer naar Bord wordt georganiseerd door DigiAgrommeland en is een samenwerking van EIT Digital, EIT Food, EIT Health, KPN, NDC mediagroep, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen & TNO.

Datum: 17 maart, 15.00 – 17.00 CET
Locatie: Statenzaal,  Provinciehuis Groningen

Reserveer uw stoel nu en tot ziens op 17 maart

Programma (onder voorbehoud)

14.30 Registratie & Koffie
15.00 Welkom en moderatie door Patrick Essers, Managing Director EIT Digital Benelux en Inleiding op ‘Van Boer tot Bord’ door Lydia Meijer, Senior Strategist TNO
15.05-16.30 Sprekers:
• Andy Zynga, CEO EIT Food
• Menno Kok, Managing Director EIT Health Belgium-Netherlands
• Aard Groen, Dean Entrepreneurship University of Groningen
• Jantine Doornbos, CEO en Founder Dropper
• Eise van der Sluis, Director LTO Noord
• tba
16.30 CEO Tafel: hoe gezamenlijk de digitale transformative van de voedselketen te realiseren
16.45 Wrap-up
17.00-18.00 Borrel en netwerken