Spoken word Myron Hamming voor Samenwerking Noord

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Samenwerking Noord schreef Myron Hamming een toepasselijk spoken word. Hij maakte ook een mooie opname op een toepasselijke locatie. 

Ons pad, onze reis, dit avontuur.

Waar beter te vertellen dan daar, waar de drie noordelijke provincies elkaars grenzen schaven.

Voor nog altijd de belofte, van weer een stap verder. Het durven geloven, in het delen van kennis, het oneindig samenwerken en de dag van morgen met beide handen aangrijpen. Want er ligt teveel moois om te laten liggen.

Het is overal te vinden, overal om je heen in de palm van iedereen, in de uitdagingen van deze tijd, in duurzaamheid, in veiligheid.

Zo dragen we allemaal een stukje toekomst met ons mee. Er ligt zoveel voor ons, nog zoveel om te grijpen, de mogelijkheden oneindig zolang de koppen bij elkaar. Met de ondernemer, het onderwijs en de zorg.

De potentie brandt hevig, van iets wat met geen mogelijkheid valt weg te denken, zichzelf onmisbaar wist te maken. De ontwikkeling in volle gang en op volle toeren.

Samen recht op een wereld af, waarvan we vandaag dromen, om morgen weer een stap dichterbij te komen.

Voor de wereld waar we de verbinding niet zullen kwijtraken, maar elkaar altijd zullen blijven vinden.

Want stukjes van de toekomst dragen we allemaal. Daarom deze reis, daarom dit avontuur.

Een belofte om samen waar te maken, in Groningen, in Friesland en Drenthe, maar bovenal, in het Noorden. We brengen mensen met dromen en doelen samen, verliezen geen verbinding. Zonder ruis en zonder enig haperen zeggen we: We unite.

Myron Hamming

Stadsdichter van Groningen